Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de veel te trage rechtspraak in ons land.

Zelfbenoemd medium Jomanda moet zich dezer dagen in hoger beroep voor de strafrechter verantwoorden voor haar rol bij de tragische dood van actrice Sylvia Millecam. Ze had de actrice op de mouw gespeld dat ze geen borstkanker had, maar slechts een bacteriële infectie. Millecam overleed aan borstkanker.
 
Iemand die mensen wijsmaakt dat ze bijzondere, paranormale gaven heeft, dient zich verantwoordelijk te gedragen. Ernstig zieke mensen zijn een makkelijke prooi voor zulke kwakzalverij.
Maar kan onze kakelverse justitieminister mij even laten weten hoe het kan dat het hoger beroep nu pas dient? Het is inmiddels negen jaar geleden, dat Millekam stierf. Dat het gedoe met rechtszaken zo enorm lang duurt is niet in de haak. Al negen jaar kunnen de nabestaanden het drama niet afsluiten, en al negen jaar heeft Jomanda geen duidelijkheid of ze nu wel of niet wordt gestraft.