Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over dronken drankgebruik.

De Universiteit Twente heeft het onderzocht: vier van de vijf kroegbazen schenken gewoon alcohol aan iemand die al ladderzat is. Het onderzoek werd uitgevoerd door acteurs die speelden dat ze dronken waren. Veelal werden ze zelfs aangemoedigd om “er nog eentje te nemen”.
 
Het is in ons land verboden om mensen die dronken zijn, als kroegbaas of barkeeper nog meer alcohol in te schenken. Een logische zaak, ter bescherming van de consument. De Voedsel- en Warenautoriteit gaat nu forse boetes opleggen. Dan denk ik toch aan mosterd na de maaltijd, om maar even in horecatermen te blijven spreken:

Maar kan onze Minister van Justitie mij even laten weten, waar de mogelijkheid blijft, dat de Voedsel- en Warenautoriteit zelfstandig kroegen sluit? Want een paar kroegen dicht heeft tot gevolg dat de rest van de kroegbazen het wel uit hun hoofd zal laten om dronken mensen nog bij te schenken.