Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over vreemdganger jack de Vries.

Gezeur over “Waarden en Normen”. De spruitjeswalmslogan “Fatsoen moet je doen”. Dat is zo ongeveer het door Jan Peter uitgevente gedachtegoed. Zijn slippendrager Jack de Vries kan dit soort griezelige en belerende soundbites niet zomaar naast zich neerleggen.

Het halve land schijnt zo nu en dan buiten de deur te vrijen. Ik verdom het, om daar een waardeoordeel aan te verbinden. Maar Jack de vries mag dat niet. Want een minnares erop na houden is niet te verenigen met de uitlatingen van onze premier die de jaren-50 verwart met het heden.

Vreemdganger Jack de Vries is door zijn vrouw de deur uitgezet, aldus De Nederlandse Roddeltelevisie. Hij woont nu tijdelijk gratis in een kazerne. Omdat dat beveiligingstechnisch nodig is. Hoezo? Iedere andere man die door zijn vrouw de deur is uitgezet moet zich toch ook behelpen met een slaapplaats bij een kennis, een huurwoning in een ongezellige buitenwijk of een hotelkamer? Allemaal plaatsen die net zo goed te beveiligen zijn als de echtelijke woning:

Kan onze defensieminister mij even bevestigen dat hij De Vries vandaag nog de kazerne uitzet? Ons defensieapparaat is geen daklozenopvang voor de deur uitgetrapte schuinsmarcheerders van bevriende politieke snit.