FOK! bereidt zich voor op het Songfestival

Dirkh

Vandaag was het de dag waar de Nationaal Songfestival Liefhebbers naar uit hebben gekeken. Sieneke ontmoette haar concurrenten in Zaanstad. De stad met het meest bijzondere hotel van Nederland. Het Inntel Hotel. 

 
 
Eenmaal aangekomen kwamen een half uur later Greys van het ESF forum en MissBliss, de FOK!fotograaf aangelopen. Goh, zijn we op tijd hè?
 
 

De bedoeling van ons bezoek aan de persdag vlak voor Eurovision in Concert, was om zoveel mogelijk kandidaten te interviewen en op de foto te krijgen. Dat laatste in wonderwel goed gelukt. Dat eerste was lastig. Greys heeft een geweldig interview afgenomen van Tom Dice, de Belgische kandidaat van dit jaar, echt een talent is deze jongen. Dit interview vond plaats op de hotelkamer van Tom Dice, heel intiem. 

 
Vervolgens gingen we weer naar beneden en daar werden alle andere kandidaten door iedereen geïnterviewd, het was een kakofonie van nichten, rochelende fotografen (behalve die van FOK!) en huppelende organisatoren. Wat een parade. 
Ook hebben we nog uitgebreid gesproken met Marga Bult, niet door iedereen geliefd, totdat je haar hebt ontmoet. Wat een topwijf is dat. Ik maak daar geen woorden meer over vuil, dat was een statement. 
Ook stal InCulto, de deelnemers van Litouwen de show. Zij waren enthousiast aan het spelen in de lobby van het hotel en ook daarbuiten wisten ze er een feestje van te maken. 
Voor de kijker van het songfestival is dat zeker een land om rekening mee te houden. 

 

Sieneke was ook populair nadat ze zich de hele ochtend schuil had gehouden op haar kamer en niet rondliep tussen de andere kandidaten. Maar waar ze liep, daar liep een horde camera’s achter. En wij ook natuurlijk. 


 

Sieneke moest duidelijk wennen aan wat haar allemaal zou gaan gebeuren, maar ze sloeg zich er kranig doorheen en eigenlijk was wel duidelijk dat ze het ook nog wel eens leuk kon gaan vinden. Het is natuurlijk makkelijk om het liedje en Sieneke te bekritiseren, maar zij gaat het voor ons doen en ze maakt er vast ook nog wat leuks van.
 
Wij hadden inmiddels al wat vragen bedacht die we wilden stellen aan haar, en er was ook een afspraak gepland om dat te doen. In de loop van middag merkte we wel dat alle vragen die wij op papier hadden staan al beantwoord waren en Greys heeft daarom de kans gegrepen om nog wat vragen uit de losse pols te stellen. Het is onbekend of er een orgel komt, bekend is dat ze niet in jurk komt en we weten nu ook dat er drie achtergrond zangeressen mee zullen gaan. Helaas niet de achtergronddanseressen van Marlous. Daarvoor verwijs ik jullie naar ons bezoek aan het NSF in februari j.l. 
 
Als je ons op Twitter hebt gevolgd, zie je allerlei foto’s van deze dag, kijk daarom voor wat snelle foto’s op Twitter speciaal voor de ESF liefhebbers.
 
Voor een uitgebreid verslag, geschreven door Greys, waar ook de foto’s van MissBliss komen te staan,  moet je hier even een kijkje nemen, zeer zeker de moeite waard.