Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over gedoe rond de begeleiding van stagiaires.

CNV Jongeren, FNV Jong, Interstedelijk Studenten Overleg, Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs en de Landelijke Studenten Vakbond luiden de noodklok over de matige begeleiding van stagiaires. Die worden blijkbaar vaak ingezet voor de vervelendste klusjes, en hun begeleiding zou vaak onder de maat zijn. Als dat zo is, dan dient dat absoluut te worden verbeterd. Maar dat mes snijdt wel aan twee kanten:

Ik zie in mijn omgeving nogal wat stagiaires. Die zijn veelal te beroerd om op tijd te komen, lopen ondanks herhaalde verboden tijdens werktijd de hele tijd in hun mobieltje te ouwehoeren en tonen nauwelijks enig verantwoordelijkheidsbesef.

Kunnen de jongerenorganisaties mij even laten weten of ze naast hun terechte kritiek op de begeleiding van stagiaires, ook van mening zijn dat diegenen die er de kantjes af lopen, veel eerder van hun leerplek moeten worden weggestuurd? Voor wat hoort wat.