Wordt het ooit nog winter?

Marco (cptmarco)
In de submit vonden wij de volgende bijdrage:
 
We schrijven november de 27e herfst en de temperaturen zitten op een niveau dat je denkt dat het voorjaar is. Temperaturen tussen 12 en 15 graden is niet normaal voor de maand november. Normale november temperaturen zijn
overdag rond de 7 à 8 graden en in de nacht rond 2 à 3 graden.

November houdt zich wel redelijk aan zijn neerslaggemiddelde. Elke dag wel regen of neerslag in de vorm van hagel. En dan de harde wind in november. Heerlijk toch. Eén dag storm en je ziet hoe Nederland qua infrastructuur de grootste ramp op deze planeet is. Alles staat direct muurvast. En waarom? Omdat het waait? Omdat het regent? Wie zal het zeggen? Maar er zijn ook hele positieve momenten voor mensen zoals ik. ONWEER!!!!

Elke dag is er wel een grote kans op onweer, mede door de nog steeds hoge temperatuur van de Noordzee is er elke dag kans op onweer.  Voor vandaag is er zelfs een level 1 afgegeven door het Estofex, wat inhoudt dat er een verhoogde kans is op onweer in onze regio.

Geen onweer zoals 26/27 mei 2009 toen er bijna een record aantal ontladingen werd gemeten. Mijn eigen onweerdetectieserver ging zelfs naar 100% load om alle binnenkomende informatie te kunnen verwerken. Deze foto is van die bewuste nacht. Gelijkenis met één van de machines in Star Wars is frappant. Deze was wel even schrikken, je rook de ozon zo dichtbij was de inslag. Gelukkig behoor ik niet tot die soort van (achterlijke) onweerspotters die buiten de auto foto's gaan maken van het onweer.

Op deze foto is goed te zien hoe ver een ontlading kan komen. De 2 op de achtergrond is boven Friesland terwijl die op de voorgrond hooguit 1 km bij ons vandaan was.  Laat ik ook direct voor eens en altijd het verhaaltje uit de wereld helpen die vooral bij de mensen die rondom het IJsselmeer wonen rond gaat dat: "het IJsselmeer trekt de onweer niet aan, hij komt terug" voor eens en altijd naar het rijk der fabelen verwijzen.

Onweer komt NOOIT terug. Als je na een poosje weer onweer hoort is het gewoon de volgende storing die overtrekt. Voor vandaag iedereen veel plezier van het toch mooie totaal niet saaie weer. En gaat het bij jou onweren, regen of hagelen dan zie ik graag de melding verschijnen in ons speciale meldboek. Met dank aan dimage voor de submit.