Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over gestuntel binnen de PvdA.

Ruzie over de toekomstige PvdA-lijsttrekker voor de stadsdeelverkiezingen in Amsterdam-West. De PvdA-afdeling had een kandidatencommissie ingesteld. Die droeg Mohammed Marcouch voor als lijsttrekker. Maar die voordracht werd genegeerd: het afdelingsbestuur wil Mohammed Badoud als lijsttrekker. Ik ben blij dat ik geen lid meer van de PvdA ben. Want:

Als je een kandidatencommissie instelt, dan dien je het voorstel onverkort over te nemen. Anders had je als bestuur het werk zélf moeten opknappen. Je delegeert iets wel of je delegeert iets niet. Maar je delegeert niet iets voor spek en bonen.

Kan het PvdA-bestuur van Amsterdam-West mij even laten weten, per wanneer het aftreedt? Morgen of uiterlijk overmorgen? En het probleem rond de kandidaat-lijsttrekker is eenvoudig op te lossen. Kies voor de enige resterende mogelijkheid: schrijf een ledenvergadering uit, en stel daar de lijst samen. Dat heet democratie.