Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over rechtsongelijkheid als het om beledigen gaat.

Ik draag een bril. Niet met jampotglazen, trouwens, maar toch. Een roodbruin, opvallend montuurtje. Onlangs werd ik op straat door een dronken meneer uitgescholden. “Blinde hond!” Ik heb die vent een grote waffel terug gegeven, waarna hij afdroop. Maar ik weet zeker, dat als ik voor deze belediging de politie had gebeld, ze niet waren gekomen. Nergens voor nodig ook, ik handel mijn zaakjes zelf wel af. Maar toch: het optreden tegen beledigen van burgers heeft bij de politie geen prioriteit. Dus:

Verbazing daarom, toen ik las dat minister Ter Horst pleit voor steviger straffen voor mensen die politieagenten beledigen. Volstrekt overbodig. Ons strafrecht is al streng genoeg, als het over beledigen gaat.

Kan minister ter Horst mij eens vertellen, waarom ze vindt dat de tere zieltjes van agenten beter beschermd moeten worden dat de gevoelens van anderen in ons land?