Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de mediagekte rond de Rotterdamse politie.

Vorig weekend liep een strandfeest in Hoek van Holland (een deelgemeente van Rotterdam) tragisch uit de hand, met als triest resultaat een dodelijk slachtoffer. En het wordt steeds duidelijker, dat er bij de Rotterdamse politie dingen heel erg zijn misgegaan, die avond. Maar is het daarom nodig, iedere actie van Rotterdamse politiemensen breed in de media uit te meten? Zoals gisteren:

 Gisteren schoten agenten twee keer in Rotterdam. Een keer schoten agenten een verwarde man in zijn been bij zijn arrestatie omdat hij huisraad uit het raam smeet, en met pepperspray niet tot bedaren kon worden gebracht, en een keer werd een waarschuwingsschot gelost nadat een automobilist die voor controle aan de kant was gezet, er als een speer met zijn wagen vandoor ging. Voorzover ik dat als buitenstaander kan beoordelen, is in beide gevallen goed gehandeld door de agent in kwestie. En daarmee is het dus geen nieuws. Niemand is doodgeschoten, niemand heeft zijn wapen onterecht gebruikt. En toch worden deze twee acties gemeld in diverse media.

Kunnen de Nederlandse journalisten mij even laten weten, wanneer zij ophouden met hun sensatiezoekerij? Er komt naar aanleiding van de gebeurtenissen van het afgelopen weekend zonder twijfel een gedegen onderzoek naar het functioneren van de Rotterdamse politie. Geef de onderzoekers even tijd om hun werk te doen, dan zien we daarna verder.