Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, en stelt hij een lastige vraag aan een betrokkene. Vandaag over de schandelijke manier waarop ziektekostenverzekeraars de kluit belazeren:

De Nederlandse zieken- en gehandicaptenclub heeft onderzoek gedaan naar de vergoeding van geneesmiddelen en andere zaken waar patiënten recht op hebben. De uitkomst was onthutsend. Veel verzekeraars bleken zaken die gewoon in het basispakket zitten, niet te vergoeden. Het gaat om medicijnen, waar ziektekostenverzekeraars de patiënt van wijsmaken dat die niet vergoed worden, maar ook om het weigeren van taxivervoer van doodzieke nierpatiënten van en naar het dialysecentrum.

Het College van Zorgverzekeringen is verantwoordelijk voor het toezicht op de verzekeraars. Die club heeft niets ondernomen tegen de kwalijke praktijken van de ziekteverzekeraars. Nu de zieken -en gehandicaptenclub aan de bel trekt, is de zuinige reactie “dat er een brief over is geschreven.”

Zo zie je maar weer: sommige zaken moet je niet aan de markt overlaten, maar gewoon door de overheid laten doen. Want die ziektekostenverzekeraars zijn gewoon op geld beluste gladjakkers. Zakkenvullers, met te hoge bonussen voor de top en te weinig zorg om de patiënt.

Kan Minister Klink van Volksgezondheid mij even laten weten per wanneer hij het Collega van Zorgverzekeringen wegens plichtsverzuim naar huis stuurt, en wanneer hij tegen de ziekteverzekeraars aangifte doet wegens oplichting, fraude en valsheid in geschrifte?