Filmflits - week 44

Martijn (Tinuzzz_Talpa)

Het is weer tijd voor de wekelijkse Filmflits, want het is weer weekend en tijd om lekker op de bank te hangen met een DVDtje erbij.

Met deze week de trailer van de uitgestelde Harry Potter film en de release van de langverwachte James Bond film, Quantum of Solace.

Filmheadlines van Week 44

USA: High School verslaat Jigsaw
Afgelopen vrijdag gingen de nieuwe films High School Musical 3 en Saw V in première in de Verenigde Staten. Bijna iedereen verwachtte Saw V op nummer 1 in de Box Office, maar de nieuwe High School Musical overtreft alle verwachten en komt daarmee op nummer één. Saw V komt op 8 januari naar Nederland en HSM 3 op 10 december.

Nolan twijfelt over derde Batman
Christopher Nolan, regisseur van Batman Begins en The Dark Knight, twijfelt nog over een vervolg op kaskraker The Dark Knight. De reden daarvoor is dat hij twijfelt of het succes van The Dark Knight te evenaren valt. In een interview met LA Times zegt hij: "Well ... let me think how to put this. There are two things to be said. One is the emphasis on story. What’s the story? Is there a story that’s going to keep me emotionally invested for the couple of years that it will take to make another one? That’s the overriding question. On a more superficial level, I have to ask the question: How many good third movies in a franchise can people name? [Laughs.] At the same time, in taking on the second one, we had the challenge of trying to make a great second movie, and there haven't been too many of those either. It’s all about the story really. If the story is there, everything is possible. I hope that was a suitably slippery answer."

Het hele interview is hier te lezen.

Sean Connery met pensioen
Sean Connery heeft zijn pensioen bevestigd. Het was geen verrassing, omdat de laatste film van de ex-Bond alweer uit 2003 (The League of Extraordinary Gentlemen) stamt. Connery is bekend geworden door zijn zevenvoudig optreden in James Bond. Hieronder is de bevestiging van Connery's pensioen te zien.

Film die afgelopen week in première ging

Intelligence is relative.

Burn After Reading (met John Malkovich, Brad Pitt en George Clooney)
Komedie / Drama                           96 minuten
Voormalig CIA-agent Osborne Cox begint na zijn ontslag aan zijn memoires. Zijn overspelige vrouw zit de digitale versie van zijn memoires voor financiële gegevens aan en gaat ermee aan de haal. Als vervolgens de gegevens op straat liggen, zien twee medewerkers van een sportschool het aan voor gevoelige informatie en proberen daarmee Cox te chanteren.

Trailer van de Week

Harry Potter and the Half-Blood Prince (met Daniel Radcliffe)
Avontuur / Fantasy                        Vanaf 17 juli 2009 in de bioscoop
Harry, Ron en Hermelien beginnen aan hun zesde en een-na-laatste schooljaar. Harry komt in bezit van een volgekladderd toverdrankenboek, het boek is ooit het eigendom geweest van de zogenaamde Halfbloed Prins. Harry twijfelt of hij het boek zal teruggeven aan de leraar Dwaaloog Dolleman. Verder heeft Harry nog sociale problemen. Professor Perkamentus probeert hem te helpen door hem stukjes informatie te geven over Voldemort's verleden. Deze informatie zal hem helpen te overleven en om uiteindelijk Voldemort te verslaan, maar zal dat hem lukken?

Binnenkort op DVD
4 november

The Strangers (met Scott Speedman en Liv Tyler)
Thriller / Horror                       90 minuten
James en Kristen hebben een romantisch weekend gepland, alleen dit weekend loopt anders dan verwacht als ze worden aangevallen door drie gemaskerde vreemdelingen.

No Rules. No Hope. No Way Out.

Felon (met Val Kilmer, Stephen Dorff en Harold Perrineau)
Misdaad / Drama                   104 minuten
Een familievader overkomt een groot drama. Hij verliest alles wat hij heeft, als hij per ongeluk een inbreker in zijn huis doodmaakt. Hij wordt veroordeeld voor drie jaar gevangenisstraf, maar in de gevangenis gelden hele andere regels als in het normale leven.

En verder:
- Funny Games U.S. (Thriller / Horror)
- Mongol (Drama / Avontuur)
- Hoe Overleef Ik... Mezelf? (Familie)
- Then She Found Me (Komedie / Drama)
En meer.

Binnenkort in de bioscoop
6 november

Bond. James Bond.

James Bond: Quantum of Solace (met Daniel Craig)
Actie / Thriller                                  120 minuten
Na het verraad van Vesper Lynd moet Bond zijn best doen om zijn gevoelens en zijn werk te scheiden. Samen met M ondervraagt hij Mr. White om erachter te komen met welke afperspraktijken Lynd iets te maken had. Een nieuwe ontdekking in de zaak brengt hem naar de Bondgirl Camille op Haïti.

Baby Mama (met Tina Fey, Amy Poehler en Sigourney Weaver)
Komedie                                         99 minuten
Kate, een zakenvrouw met een druk leven, besluit om een kind te nemen, maar ze komt erachter dat ze een kleine kans heeft om zwanger te raken. Daarom zoekt ze een draagmoeder en ze komt uit bij Angie, maar het blijkt dat Angie het moederschap nog niet echt aankan.

En verder:
- Waltz with Bashir (Animatie / Documentaire)
- All God's Children Can Dance (Drama)
- Cloud 9 (Drama / Romantiek)

TV-tip voor Week 45

Everything they know. All that they know. Is what they risk every day.

Ladder 49 (met John Travolta en Joaquin Phoenix)
Actie / Drama                               Maandag 20:30 uur op SBS 6
Jack Morrison is een groentje bij de brandweer, hij ondergaat verschillende ontgroeningsprocessen. Het brandweer-vak is zeer zwaar en kost veel tijd, ten koste van zijn vrouw en kinderen. Maar als hij Jack tijdens een zware klus wordt ingesloten door een vlammenzee, wordt hem duidelijk waar het in het leven echt om draait; familie, waardigheid en moed. Terwijl zijn collega's er alles aan doen om hem te redden, hangt Jacks leven aan een zijden draadje.
 

Webtip van de Week

Behind every love is a great story.

The Notebook (met Ryan Gosling en Rachel McAdams)
Drama / Romantiek                    123 minuten
Allie Hamilton komt naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om daar vakantie te vieren met haar familie. Ze ontmoet daar Noah Calhoun, hij is vanaf het eerste moment dat ze elkaar zien stapelverliefd op haar. Ondanks hun verschillende achtergronden beleven ze een geweldige zomer. Totdat Allie verhuist en Noah zich aanmeldt voor het leger, alles lijkt voorbij.

Bioscoop Top 3 in Nederland

1. Anubis en Het Pad der Zeven Zonden (met Achmed Akkabi)
2. Bruidsvlucht (met Waldemar Torenstra)
3. Radeloos (met Renée Soutendijk)

James Bond Special

Op 6 november komt de nieuwe film van James Bond uit, Quantum of Solace. Speciaal voor de release van deze film komen de paar dagen voor de première alle films van de Brits geheim agent nog een keer langs. Houd de FOK!weblog in de gaten.

= Aanrader

Vergeet vooral niet torrents en binsearch te checken met genoemde titels...