Filmflits - week 40

Martijn (Tinuzzz_Talpa)

Helaas is deze week Paul Newman overleden, de 83-jarige acteur speelde in onder andere films als The Hustler en Cool Hand Luke. Newman won in 1987 zelfs een Oscar voor de Beste Mannelijke Bijrol in de film The Color of Money.

Verder in deze Filmflits, een verse trailer van de nieuwe Adam Sandler-film, nieuws over een nieuwe parodie van Jack Black en over het vervolg op Iron Man.

Filmheadlines van Week 40

Jack Black in Bourne parodie
Acteur Jack Black, die nu in de bioscopen te zien is in Tropic Thunder en als panda in Kung Fu Panda, speelt in een parodie op The Bourne Identity. In de parodie zal, net als in het origineel, een onbekende man aanspoelen (Black) op het Cubaanse strand en hij weet niet meer wie hij is en wat hij voor beroep doet. Al snel komt hij erachter dat hij een superspion is die op de vlucht is voor iemand.

Another Way to Die videoclip
Vorige week hadden we al de theme song voor de nieuwe James Bond film Quantum of Solace, maar deze week is daar een passende videoclip bij gemaakt die hieronder te zien is.
 

Jon Favreau geeft informatie over Iron Man 2
Afgelopen week had de Los Angelos Times een interview met de regisseur van Iron Man 2. Hieronder staan een aantal punten die Favreau te melden had over Iron Man 2, maar voor de mensen die meer willen weten, kunnen hier het hele interview lezen.

No Dresden, but Marty and Elayne would make good supervillians.

An earlier answer that scrambled: Now that marvel is making its own movies, every movie has to fit into the Marvel universe. the Avengers incorporates not just Iron Man, but Thor, possibly the Hulk and traditionally Captain America as well. As it is, it's scheduled Thor will come out the same summer as "Iron Man2" and Captain America will come out a few months before Avengers. All the films have to come together to create a consistent universe.That's very important to everyone involved.

The only other comic character I would do is Groo.

De première voor het vervolg op Iron Man staat gepland in het voorjaar van 2010.

Film die afgelopen week in première ging

Death Race (met Jason Statham en Ian McShane)
Actie / Science-Fiction                        Vanaf 2 oktober in de bioscoop
De bewakers en de directeur van een gevangenis hebben een gevaarlijk spel bedacht. De gevangenen moeten meedoen aan dat spel dat op televisie wordt uitgezonden. Voor velen zal deze race hun einde betekenen. Ex-coureur Jensen Ames wordt onterecht opgepakt en krijgt een keuze. Of hij moet meedoen aan de race of hij moet rotten in de cel.

Trailer van de Week

"What if you told a story, and the next day it came to life?"

Bedtime Stories (met Adam Sandler)
Komedie / Fantasy                  Vanaf 25 december in de bioscoop
Skeeter Bronson (Sandler) werkt als klusjesman in een hotel. Elke avond leest hij met plezier verhaaltjes voor aan zijn neefje en nichtje. Maar op een dag gebeurd er iets vreemds, de verhaaltjes die hij verteld komen tot leven.

Binnenkort op DVD
7 oktober

 Shoot first. Sightsee later.

In Bruges (met Colin Farell en Ralph Fiennes)
Misdaad / Komedie               107 minuten
Na een fout gelopen klus krijgen twee huurmoordenaars de opdracht om onder te duiken en daar te wachten op een telefoontje van hun baas. Beiden gaan ze naar Brugge, waar de één huurmoordenaar een soort van depressie krijgt doordat hij in ziet wat hij fout heeft gedaan. Maar in Brugge ontmoet hij een meisje wat hem antwoorden geeft. Als ze naar een paar dagen gebeld worden, blijken ze niet voor niets in Brugge te zitten.

27 Dresses (met Katherine Heigl en James Marsden)
Romantiek / Komedie           107 minuten
Een beeldschone dame, genaamd Jane, is al tientallen keren bruidsmeisje geweest op bruiloften van haar vriendinnen, maar ze is het spuugzat wanneer haar zus de verloving aankondigt met een man waarop zij stiekem al heel lang verliefd op is.

En verder:
- The Orphanage (Drama / Thriller)
- Flood (Rampenfilm)
- Day of the Dead (Horror)
- Dan in Real Life (Drama / Komedie)
En meer.

Binnenkort in de bioscoop
8 oktober

Space Chimps (met de stemmen van De Jeugd van Tegenwoordig)
Animatie                                  81 minuten
Chimpansee Ham III, kleinzoon van Ham, de beroemde aap die als eerste de ruimte in ging, gaat samen met zijn maatje met een ruimteschip de ruimte in. Ze komen terecht op een vreemde planeet waar ze een avontuur beleven om de inwoners te redden van een wrede leider.

En verder:
- Anubis en het Pad der Zeven Zonden (Mystery)

9 oktober

Eagle Eye (met Shia LaBeouf en Michelle Monaghan)
Thriller / Drama                     118 minuten
Twee personen, de tiener Jerry en de alleenstaande moeder Rachel, worden gevangen gehouden door een groep terroristen. Ze verwikkelen de twee in een plot waar ze onmogelijk uit kunnen ontsnappen. De twee worden gedwongen om de president te vermoorden. Ze proberen te ontsnappen voor de terroristen, maar dat is moeilijk, aangezien ze het zoontje van Rachel hebben.

War Inc. (met John Cusack, Hilary Duff en Marisa Tomei)
Actie / Komedie                     107 minuten
Nadat een geheime corporatie, in handen van een ex-president, de staat heeft overgenomen, volgt er een opstand, waarbij het verlaten land Turagistan compleet werd verwoest. Er wordt een huurmoordenaar aangenomen om het hoofd van de corporatie te vermoorden. Helaas, voor de opdrachtgever, wordt dit onmogelijk gemaakt door een sexy reporter.

En verder:
- Hunger (Drama)
- My Best Friend's Girl (Komedie)
- Outlander (Actie / Avontuur)
- The Rocker (Komedie)
- Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek (Familiefilm)

TV-tip voor Week 41

Meet the Fockers (met Robert De Niro, Ben Stiller en Dustin Hoffman)
Komedie                              Maandag 20:30 -22:40 uur op SBS 6
Vervolg op Meet the Parents.  Voormalig CIA-agent Jack Byrnes heeft de aanstaande van zijn dochter Pam, Gaylord Focker, toestemming gegeven om te gaan trouwen. Nu is het tijd dat de twee families kennis met elkaar gaan maken. Jack reist samen met zijn vrouw, kleinzoon en het toekomstige echtpaar naar Miami, waar ze de Focker-familie leren kennen. De twee families zijn nogal verschillend, dus dat zorgt voor enige conflicten.

Webtip van de Week


No options. No lies. No fear. No deals. Just keep talking.

Phone Booth (met Colin Farell)
Stuart Stepard neemt een telefoontje op in een telefooncel. Hij is een willekeurige persoon wiens leven in één klap aan een zijden draadje hangt. De persoon aan de telefoon verteld hem namelijk precies wat hij moet doen, als hij weigert wordt hij neergeschoten.

Bioscoop Top 3 in Nederland

1. Tropic Thunder (met Ben Stiller en Jack Black)
2. Mamma Mia! the Movie (met Pierce Brosnan)
3. Wanted (met Angelina Jolie en Morgan Freeman)
 

= Aanrader

Vergeet vooral niet torrents en binsearch te checken met genoemde titels...