Filmflits - week 38

Martijn (Tinuzzz_Talpa)

Het is weer vrijdag en weer tijd voor de nieuwe Filmflits. Deze week heeft The Dark Knight haar Top 3 positie moeten afstaan aan de nieuwe film Wanted, zelfs Mamma Mia! the Movie kon de nieuwe film niet verslaan. Verder natuurlijk de headlines en een nieuwe trailer.

Filmheadlines van Week 38

Nieuwe titelsong Quantum of Solace bekend
Vorige keer was het nog 'You Know My Name' die in de intro werd gespeeld van de James Bond film Casino Royale. Dit jaar moeten we het doen met 'Another Way to Die' gemaakt door Alicia Keys. De nieuwe film van 007 gaat op 6 november in première in Nederland.

Bruce Willis wordt regisseur
De held uit de vier Die Hard films gaat een film regisseren. Hij neemt de regie in handen van de psychologische thriller Three Stories about Joan. De film gaat over een vrouw die zo verliefd is dat ze er gek van wordt. Ze krijgt hulp van een geest om weer proberen normaal te leven. Bruce speelt de man waarop ze verliefd is, ook speelt hij de vader van de man. De rest van de cast bestaat oa. uit Owen Wilson en Kieran Culkin.

Carice van Houten uit film geknipt
Carice haar scènes zijn helaas niet goed bevonden om de uiteindelijke versie van de film Body of Lies te halen. Carice speelde de vrouw van DiCaprio. Carice zelf is iets minder onder de indruk van het eruit knippen van haar personage: 'Het klinkt veel zieliger dan het is [...] Het gebeurt in Hollywood aan de lopende band dat scènes of rollen de film niet halen''. Gelukkig voor Carice zit ze nog in twee andere films, Valkyrie en Repossession Mambo. Hopen voor haar dat ze daar niet uitgeknipt wordt.

Film die afgelopen week in première ging

3:10 to Yuma (met Russell Crowe en Christian Bale)
Western                                           122 minuten
Remake van de gelijknamige film uit 1957. De arme rancher Dan Evans is samen met zijn twee zoons getuige van een zeer gewelddadige overval op een postkoets met de salarissen van het personeel van de Southern Pacific Railroads. De overval is gepleegd door de beruchte Ben Wade en zijn bende. Wade wordt gearresteerd en Evans begeleidt Wade voor $ 200 beloning van Bisbee naar Contention, waar Wade de trein moet nemen naar de gevangenis in Yuma (om 10 over 3). Vanaf het begin van de tocht blijkt al dat de reis niet zonder gevaren is.

Trailer van de Week

Lakeview Terrace (met Samuel L. Jackson en Patrick Wilson)
Drama / Thriller                                  110 minuten
LAPD officier Abel Turner krijgt nieuwe buren. Turner is van plan om zijn nieuwe buren het leven zuur te maken. Zijn nieuwe buren, een blanke man (Patrick Wilson) en een donkere vrouw (Kerry Washington), krijgen het zwaar te voorduren.

Binnenkort op DVD
23 september

 

Into the Wild (met Emile Hirsch)
Roadmovie / Drama                      148 minuten
Een goede roadmovie over de relatie tussen vader en zoon en de aantrekkingkracht van de natuur. Christopher McCandless heeft genoeg van zijn normale leven en trekt naar de wildernis van Alaska. Hij gooit zijn landkaart weg en vertrouwd op zijn gevoel. Zijn voedselvoorraad blijkt helaas niet voldoende te zijn.

Iron Man (met Robert Downey Jr. en Jeff Bridges)
Actie / Science-Fiction                    126 minuten
Een multimiljardair Tony Stark is een geniale uitvinder. Hij wordt ontvoerd en gedwongen om een moordlustig wapen te bouwen. In plaats van een wapen te bouwen, bouwt hij een ijzeren pak waarmee hij kan ontsnappen. Wanneer hij eenmaal terugkomt in de VS, ontdekt hij een complot dat de stabiliteit van de wereld in gevaar kan brengen. Als de superheld Iron Man probeert hij het complot te dwarsbomen.

En verder:
- Never Back Down (Actie)
- Hero Wanted (Actie / Drama)
- Cassandra's Dream (Drama)
- Over Her Dead Body (Komedie / Fantasy)
En meer.

Binnenkort in de bioscoop
25 september

The Bank Job (met Jason Statham en Saffron Burrows)
Thriller                                           110 minuten
Een dealer Terry krijgt een klus aangeboden door model Martine. Voor deze klus moet hij een bankoverval in Londen leiden, deze klus slaagt. Jaren later blijkt dat de dieven nooit gearresteerd waren en dat de poen onvindbaar is. Waarschijnlijk is de zaak door de overheid in de doofpot gestopt.

Tropic Thunder (met Ben Stiller en Jack Black)
Komedie                                      107 minuten
Een groep acteurs is een oorlogsfilm aan het maken, maar door een serie van uitzonderlijke voorvallen zijn zij gedwongen om hun rollen in het echte leven over te nemen. Dit, omdat er op de plek van het filmen een oorlog ontstaat.

En verder:
- Babylon A.D. (Science-Fiction / Thriller)
- Blindness (Drama / Thriller)
- Het Echte Leven (Drama)
- Il Dolce e l'Amaro (Drama)

27 september
- Awake (Thriller / Drama)

TV-tip voor Week 39

The 40 Year Old Virgin (met Steve Carell en Seth Rogen)
Komedie                                     Zaterdag 20:30 - 22:45 uur op RTL 5
Andy werkt in een elektronicazaak, waar hij wordt gezien als een saaie man. Zijn collega's komen erachter dat Andy nog steeds maagd is, samen besluiten ze om daar werk van te gaan maken. Maar Andy komt in rampzalige situaties terecht.

Webtip van de Week

Vantage Point (met Matthew Fox en William Hurt)
Thriller / Drama                            90 minuten
Thomas Barnes en Kent Tylor hebben de taak om de president te beschermen. Maar wanneer tijdens zijn toespraak hij wordt neergeschoten barst de chaos los. Gelukkig zijn er 8 getuigen, de kijker kijkt me vanuit ieders oogpunt, zodat de waarheid kan worden ontrafeld.

Bioscoop Top 3 in Nederland

1. Wanted (met Angelina Jolie en Morgan Freeman)
2. Mamma Mia! the Movie (met Pierce Brosnan)
3. Wall-E (met de stem van Ben Burtt)

Vergeet vooral niet torrents en binsearch te checken met genoemde titels...