Filmflits - week 31

Martijn (Tinuzzz_Talpa)

Hier zijn weer met een verse Filmflits. Deze week natuurlijk met de headlines van de afgelopen week, een nieuwe trailer voor een film die later uitkomt en natuurlijk de Downloadtip van de Week. In de IMDb Top 250 staat deze film op moment van schrijven op nummer drie, achter The Godfather en The Dark Knight, ervaar zelf of deze film beter of toch iets minder is dan The Godfather en The Dark Knight. Het is natuurlijk de drama The Shawshank Redemption.

Filmheadlines week 31

Harry Potter 6 trailer staat online
De trailer voor de zesde Harry Potter-film (Harry Potter en de Halfbloed Prins) staat vanaf woensdagnacht online. De trailer is hier te bekijken in HD-kwaliteit en hier in Youtube-kwaliteit. De acteurs die de hoofdrollen spelen zijn gewoon weer Rupert Grint, Emma Watson en Daniel Radcliffe. De Nederlandse release staat gepland voor 20 november.

I Am Legend 2 in de maak
In een interview met ShockTillYouDrop.Com heeft regisseur Francis Lawrence bekend gemaakt dat hij bezig is met een prequel op het eerste deel van I Am Legend. Hij liet ook weten dat Will Smith weer te zien zal zijn als Robert Neville. De film wordt in 2010 verwacht.

Derde Harold en Kumar staat in de planning
Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg, de regisseurs van de tweede film en de scriptschrijvers van de eerste én de tweede film hebben concrete plannen om een derde deel te maken in de Harold en Kumar 'reeks'. De films gaan over twee cannabisminnende jongens die op zoek zijn naar de perfecte hamburger (Harold and Kumar go to White Castle) en naar een verse voorraad marihuana in Amsterdam (Harold and Kumar Escape from Guantanamo Bay). John Cho en Kal Penn keren gewoon weer terug in het derde deel.

Film die afgelopen week in première ging

Wall-E (met de stemmen van Fred Willard en Jef Garlin)
Animatie / Science-Fiction        103 minuten
Wat als men de aarde zou moeten verlaten en iemand zou vergeten de laatste robot uit te zetten? Dat overkomt WALL-E, hij kreeg als taak om de aarde schoon te maken. 700 eenzame jaren later krijgt WALL-E een nieuw doel in zijn leven wanneer hij zoekrobot EVE ontmoet. Samen reizen ze door het heelal en beginnen aan een fantasierijkavontuur. (Extra tip: Pixar Short: Presto)

Wall-E Extra's

Wall-E met
- een stofzuiger
- een magneet
- een hoolahoop
- een koptelefoon
- stuiterende ballen
- een waterpomp
- zijn vriend Hal, de kakkerlak
- de Wii

Achter de schermen bij de film Wall-E
- Het leven van Wall-E op de aarde
- Pixar's eerste avontuur in de ruimte
- Het ontstaan van Wall-E
- De andere robots
- De gadgets uit de toekomst

Trailer van de Week

Madagascar: Escape 2 Africa (met de stem van Ben Stiller)
Animatie / Avontuur                   Vanaf 3 december in de bioscoop
Alex de leeuw, Marty de zebra, Melman de giraffe, Gloria het nijlpaard en natuurlijk de pinguins verlaten het eiland Madagascar en komen terecht in Afrika. Alex vindt hier zijn familie, maar al gauw blijkt dat hij het communiceren verleerd is in de dierentuin van New York.
Met natuurlijk de hit I Like to Move It.

Binnenkort op DVD
5 augustus

Juno (met Michael Cera en Ellen Page)
Komedie / Drama                      92 minuten
Juno is een bijdehante tiener die plotseling zwanger wordt door seks met haar klasgenoot. Met hulp van haar vriendin Leah vindt ze een geschikt pleeggezin.

Harold and Kumar Escape from Guantanamo Bay (met Kal Penn en John Cho)
Komedie                                     102 minuten
Maria, het meisje waar Harold verliefd op is, vertrekt naar Amsterdam. Maar ze laten haar niet zomaar gaan, dus gaan ze haar achterna. Onderweg naar Amsterdam proberen ze een waterpijp mee te smokkelen, maar dat hadden ze beter niet kunnen doen. De passagiers in het vliegtuig zien de twee aan voor terroristen en vanaf dat moment gaat bijna alles mis.

En verder:
- The Eye (Horror)
- This is England (Drama)
- Rise of the Footsoldier (Actie / Drama)
- Anamorph (Thriller)
- The Savages (Komedie / Drama)
- Aanrijding in Moskou (Komedie / Romantiek)
- I'm a Cyborg, but that's OK (Drama / Komedie)
- Empties (Komedie)
- Shark Swarm (Actie / Horror)
- My Sassy Girl (Drama / Komedie)
- Happy Together (Drama)
- The Grocer's Sun (Drama / Komedie)
- Red Mercury (Drama / Thriller)
- Killing Time (Thriller)
- The Minx (Actie / Thriller)
- The Warrior Class (Drama / Misdaad)
 

Binnenkort in de bioscoop
7 augustus

Nim's Island (met Jodie Foster)
Avontuur / Familie                      96 minuten
Alles is mogelijk op het eiland van Nim. De gedachten van haar beheersen het eiland volledig. Het eiland is gespiegeld aan haar favoriete boekpersonage, Alex Rover, een avonturier. Maar Alexandra, de schrijfster van de boeken, leeft eenzaam in de grote stad. Als door verschillende gebeurtenissen Nim de schrijfster ontmoet, moet ze moed ontlenen aan Alex Rover om het eiland te doorkruisen.

 

You Don't Mess With The Zohan (met Adam Sandler)
Komedie                                      113 minuten
Zohan werkt bij de Israëlische geheime dienst als agent. Tot hij op een dag er genoeg van heeft en besluit om zijn eigen dood in scène te zetten. Dan volgt er een carrièretwist, want Zohan wil graag naar New York om haarstylist te worden. Maar wanneer zijn ware identiteit dreigt bekend te worden raakt hij diep in de problemen.

The X-Files: I Want to Believe (met Gillian Anderson)
Science-Fiction / Mystery          105 minuten
Een groep vrouwen in ontvoerd in het westerse landschap van Virginia. De enige aanwijzingen zijn de groteske menselijke overblijfselen langs de snelweg. De politie gaat zoeken, maar raakt op een verkeerd spoor door de visioenen van een priester. Ook leidt het naar een geheim en bizar experiment dat misschien naar de oplossing kan leiden voor de verdwijning van de vrouwen.

En verder:
- In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (Fantasy / Avontuur)
- Young People Fucking (Komedie)
- Mataharis (Komedie / Drama)
- Fireflies in the Garden (Drama)
 

TV-tip voor week 31

The Mask (met Jim Carrey)
Komedie / Fantasy                     Veronica                zaterdag 20:15 - 22:15 uur
Stanley Ipkiss werkt bij de plaatselijke bank, waar hij telkens vernedert wordt door confrontaties. Maar hij durft niet voor zichzelf op te komen. Totdat hij een masker vind, wanneer hij die opdoet, wordt hij een cartoon-achtige, romantische en wilde man. Een misdaadbaas gaat achter The Mask (Stanley Ipkiss) aan, nadat een vriend van hem is overleden door The Mask.

Webtip van de Week

The Shawshank Redemption (met Morgan Freeman)
Drama                                           142 minuten
Andy Dufresne wordt verdacht op de moord van zijn vrouw en haar geheime minnaar. HIj krijgt twee maal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank, maar hij blijft volhouden dat hij onschuldig is. In de gevangenis heeft hij een zwarte vriend die spullen voor hem kan regelen. Hij blijft volhouden door twee dingen: hoop en een poster van Rita Hayworth.

Bioscoop Top 3 in Nederland

1. The Dark Knight (met Heath Ledger)
2. Mamma Mia! the Movie (met Pierce Brosnan)
3. Hancock (met WIll Smith)

Vergeet vooral niet torrents en binsearch te checken met genoemde titels...