Filmflits - week 30

Martijn (Tinuzzz_Talpa)

Het is weer tijd voor een nieuwe Filmflits. Aankomende week wordt een leuke filmweek, want oa. de nieuwe animatiefilm van Pixar en de nieuwe The Mummy komen uit in de bioscoop. Maar je hoeft natuurlijk niet iedere dag in de bioscoop te zitten om leuke films te kijken, op TV zijn genoeg leuke films. Mocht je geen TV hebben, dan heb je nog altijd de Downloadtip van de Week: de spoof-komedie Meet the Spartans.

Filmheadlines week 30

Hercules the Movie
Peter Berg, regisseur van de net gereleasede Hancock, heeft bekend gemaakt dat hij bezig gaat met een film over de Griekse held Hercules. De film is gebaseerd op de strips van Steve Moore. De volledige titel wordt Hercules: the Thracian Wars. Peter gaat, volgens de geruchten, ook bezig met een nieuwe versie van Dune.

The Dark Knight overtreft Spider-Man 3
The Dark Knight heeft nu ook het weekendrecord in handen, de film bracht in het openingsweekend 155,35 miljoen dollar op. Spider-Man 3 bracht destijds 'slechts' 151,1 miljoen dollar op. Distributieverantwoordlijke Dan Fellman van Warner Bros is meer dan tevreden: "We wisten dat de film goed ontvangen zou worden, maar we hadden nooit verwacht dat het zó goed ontvangen zou worden." Toch zijn er voor Spider-Man 3 meer tickets verkocht dan voor The Dark Knight, maar dat heeft te maken met de verhoogde toegangsprijzen voor de Amerikaanse bioscopen.

Jason Voorhees is back
De website ShockTillYouDrop.Com heeft een foto geplaatst van de nieuwe Friday the 13th van regisseur Marcus Nispel. De film gaat in Nederland op 12 februari 2009 in première. In de film spelen oa. Jared Padalecki en Amanda Righetti mee. Een ingezoomde versie van de foto staat hier.

Film die afgelopen week in première ging
24 juli

The Dark Knight (met Christian Bale en Heath Ledger)
Actie / Avontuur                         152 minuten
Waarschijnlijk wordt dit dé film van 2008. De film was nog maar een paar dagen uit en hij stond al op nummer in in de IMDb Top 250. Vervolg op Batman Begins. Batman en Lt. James Gordon werken samen om het kwaad in Gotham City te stoppen, ze krijgen daarbij hulp van de officier van justitie. Samen proberen ze een gevaarlijke crimineel op te pakken, The Joker.

Trailer van de Week

Yes Man (met Jim Carrey)
Komedie                                     Vanaf 9 januari 2009 in de bioscoop
Eindelijk weer eens een komedie met Jim Carrey. Dit keer speelt Jim Carl Allen, de man heeft nogal problemen met anderen en met zichzelf. Hij besluit zich op te geven voor een cursus waarbij je een periode alleen maar 'Ja' mag zeggen, ook als je 'Nee' bedoeld. Carl bevalt het goed, totdat hij ervaart dat instemmende antwoorden geven ook minder leuke kanten heeft.

Binnenkort op DVD
29 juli

Sweeney Todd: The Demon Barber of the Fleet Street (met Johnny Depp)
Muziek / Misdaad                       116 minuten
Van de gelijknamige musical uit 1979. Benjamin Barker komt door Judge Turpin onterecht in de gevangenis. Als zijn gevangenisperiode erop zit, zint hij op wraak. Barker begint een kapperszaak boven de pasteiwinkel van zijn partner in crime Miss Lovett. Samen rekenen ze af met de vijanden van Sweeney Todd, hoe Barker zich laat noemen.

The Bucket List (met Jack Nicholson en Morgan Freeman)
Drama / Komedie                     97 minuten
Miljonair Edward Cole (Nicholson) en arbeider Carter Chambers (Freeman) ontmoeten elkaar op een speciale kanker-afdeling van een ziekenhuis. Beiden hebben ze te horen gekregen dat ze niet lang meer te leven hebben en besluiten ze om de dingen te gaan doen die ze altijd al gedaan hadden willen hebben. Ze ontsnappen uit het ziekenhuis en beginnen aan hun lijstjes.

En verder:
- Day Watch (Fantasy / Actie)
- Margot at the Wedding (Komedie / Drama)
- Insanitarium (Horror / Thriller)
- Tous les Matins du Monde (Drama / Romantiek)
- Leo (Drama)

 

Binnenkort in de bioscoop
31 juli

Wall-E (met de stemmen van Fred Willard en Jef Garlin)
Animatie / Science-Fiction        103 minuten
Wat als men de aarde zou moeten verlaten en iemand zou vergeten de laatste robot uit te zetten? Dat overkomt WALL-E, hij kreeg als taak om de aarde schoon te maken. 700 eenzame jaren later krijgt WALL-E een nieuw doel in zijn leven wanneer hij zoekrobot EVE ontmoet. Samen reizen ze door het heelal en beginnen aan een fantasierijkavontuur. (Extra tip: Pixar Short: Presto)

The Bank Job (met Jason Statham en Saffron Burrows)
Thriller                                           110 minuten
Een dealer Terry krijgt een klus aangeboden door model Martine. Voor deze klus moet hij een bankoverval in Londen leiden, deze klus slaagt. Jaren later blijkt dat de dieven nooit gearresteerd waren en dat de poen onvindbaar is. Waarschijnlijk is de zaak door de overheid in de doofpot gestopt.

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (met Jet Li)
Actie / Avontuur                              114 minuten
Vader en zoon O'Conell vinden ergens in het verre Oosten het mausoleum van keizer Han. Het mausoleum bevat het gemummificeerde lichaam van de keizer. Maar het graf blijkt verschillende geheimen te hebben, als onderzoekers concluderen dat Han was vervloekt.

En verder:

- The Children of Huang Shi (Drama)
- The Sky, the Earth and the Rain (Drama)
- Lemon Tree (Drama)
- Married Life (Drama / Misdaad)
 

TV-tip voor week 31

War of the Worlds (met Tom Cruise)
Science-Fiction / Thriller            BBC1              zondag 21:00 - 22:50 uur
De aarde wordt aangevallen door ruimtewezens, zij zijn in grote getalen gekomen om de aarde te vernietigen. Ray Ferrier (Tom Cruise) heeft nogal problemen met zijn gezin en met zichzelf, totdat zijn leven verstoord wordt door de ruimtewezens en hij zijn kinderen moet zien te beschermen.

Webtip van de Week

Meet the Spartans (met Carmen Electra) Komedie                                        84 minuten
Van de makers van 'Scary Movie' en 'Epic Movie' is dit de parodie Meet the Spartans. Een parodie op de Spartaanse film 300. In deze film wordt de andere kant van het verhaal van 300 verteld, dus dit keer zijn de Spartanen op oorlog uit.

Bioscoop Top 3 van Nederland - week 29

1. Hancock (met Will Smith)
2. Mamma Mia! the Movie (met Pierce Brosnan)
3. Kung fu Panda (OV) (met de stem van Jack Black)

Vergeet vooral niet torrents en binsearch te checken met genoemde titels...