Sorry, we hebben met 2-0 gewonnen

GI

Ik heb me enigzins zitten ergeren aan het nederlands publiek gisterenavond tijdens de voetbal wedstrijd. Op het forum kwam ik een stuk tekst tegen die het goed samenvat en uitlegd. Dank aan twi voor het schrijven.

Er zijn genoeg negatieve zeikerige kuttopics over het Nederlands Elftal, Van Basten en weet ik veel wat nog meer. Maar persoonlijk ben ik het gejammer, gezeik, gezeur, gezever en gekanker echt spuugzat.

Afgelopen zaterdag werd in een povere partij in bizar slechte omstandigheden met 1-0 verloren van een Europese outsider. Het was ineens het einde van de wereld, en het moest tegen Slovenie maar eens recht gezet worden. Vier nul, vijf nul, van de mat tikken die gastjes. Het publiek moet vermaakt worden!!! Schneller slaaf, ik sla je op je rug! Wij betalen geld en willen goed voetbal zien! Winst interesseert ons geen kut!


Het viel vanavond allemaal weer tegen. Met moeite wordt er met 2-0 gewonnen, maar kwalificatie is vrijwel zeker afgedwongen. Desondanks staan alle spelers netjes in de rij om Hans Kraaij Jr. uit te leggen hoe slecht het allemaal wel niet was en dat het publiek de volgende keer maar een presentje zou moeten krijgen. "De helft van het geld terug, Johnny!". Het publiek scandeert de naam van Foppe, terwijl de drie punten en het ticket voor het EK binnen zijn. Een wedstriijdje thuis winnen tegen Luxemburg en het is gepiept.

Steek die Foppe in je reet! Als je een garantie op goed voetbal wilt zien dan koop je maar een DVD'tje. Dan ben je gegarandeerd van goed voetbal en hoef je thuis op de bank niet lachend(!!!) met witte zakdoekjes te gaan zwaaien. Blijf gewoon compleet weg uit een voetbalstadion. Het enige wat telt is winst, en als we op deze schlemielige, ietwat beschamende, strompelende, kreunende op-het-nippertje manier op een of andere miraculeuze wijze Europees Kampioen worden dan moet ik nog maar zien of elke knuppel die nu aan het zeiken is niet deelneemt aan de polonaise.

Hier in Nederland heeft men naar mijn gevoel alvast het Europees Kampioenschap gereserveerd, bij de aanstelling van Van Basten. Het was immers de doelstelling, met verzorgd aanvallend en dominant voetbal. Dus dan zal het wel gebeuren! Als Griekenland het kan, dan moet het Nederland ook wel met 10 vingers in de neus lukken!

Ja, we spelen slecht. Ja, er kloppen een hoop dingen niet en er zijn vast wel een hoop trainers die het beter weten dan Van Basten. De situatie is er, de kwalificatie voor het EK is er ook, fuckin' deal with it. Ze gaan er echt niet beter door voetballen. Degenen die mooi voetbal willen zien of een kampioenschap verwachten, kijk gewoon lekker niet. En terwijl je niet aan het kijken bent, hak gelijk die Hans Kraaij Jr. even neer...