De nieuwe iPods zijn er!

Sander

Jawel, het is waar. Je zes maanden oude iPod kan de prullenbak in, want er zijn nieuwe modellen! Lees hier alles over de nieuwe iPods en waarom je ze moet hebben.

apple shuffle

Net zoals Microsoft is Apple nu ook in staat om bugs als features te verkopen. De vorige iPod Shuffle had geen scherm, geen functies maar slechts de mogelijkheid tot jawel, shuffle! Ook de nieuwe iPod shuffle heeft die functie, plus, een handige clip zodat je het apparaatje aan je broekzak kan hangen. Wil je iedereen laten zien dat je een iPod hebt, koop dan deze.

ipod nano

Steeds meer mensen wegen te veel. Veelsteveel. Vooral Amerikanen hebben hier last van en om in te spelen op deze nieuwe trend heeft Apple de iPod Nano een nieuwe look gegeven. Het ding was vroeger slank en sexy, maar komt tegenwoordig op je over als een soort Beth Ditto met een LCD scherm. Nieuwe functies op dit dikkertje dap zijn onder andere de mogelijkheid om filmpjes nu echt op postzegelformaat te kijken. Was dat vroeger nog een sarcastische manier om aan te geven wat de kwaliteit was van uitzendinggemist.nl, Apple heeft de term nieuw leven ingeblazen. Mocht je dus een BMI hebben van meer dan 20, dan is de nieuwe "Nano" (denk hier twintig haakjes omheen) echt iets voor jou!

iPod Classic

Ook de oude, saaie, gewone iPod is vernieuwd. Omdat het apparaat zo saai is heeft Apple het de naam "Classic" meegegeven. Net als Cola Classic, Brinta Classic en Douwe Egberts Classic is het eigenlijk gewoon hetzelfde saaie apparaat. Er zit een grotere harde schijf in, van maarliefst 160GB. Niet dat je daar wat aan hebt, want je moet je iPod regelmatig opladen om de 3 maanden muziek achter elkaar te luisteren. En van alle dingen die je via de iTunes Store kan kopen, koffie zit er niet bij.

ipod touch

Helemaal "top of the bill" is natuurlijk de nieuwe iPod Touch. Een slimme designer bij Apple pakte zijn schroevendraaier en sloopte de draaischijf van de iPhone af. Het resultaat is de nieuwe iPod Touch en voor de 400 euro die het ding moet kosten krijg je een boel toffe features. Zo kan de Wifi van je buren lenen om Jamba-spelletjes te kopen van 6 euro per stuk. De rekening krijg je wel zelf, jammer genoeg. Het touchscreen is hetzelfde als de iPhone en gaat dus ook na drie maanden stuk maar gelukkig kan je op de 16GB die in het ding zit genoeg filmpjes kwijt voor een half uurtje kijkplezier. De batterij van het ding is door Nokia gemaakt en om ontploffen te voorkomen, hebben ze het voltage teruggeschroefd. Bovendien is Apple de eerste fabrikant die een telefoon heeft gemaakt waar je niet mee kan bellen, en dat is wel een pluim waard.

Dus mocht je een van deze prachtapparaten willen kijk dan snel op apple.nl. Je betaalt je blauw voor het design en je kan er niet overal veilig mee over straat, maar je hebt in elk geval één troost. Het apparaat is in China gemaakt dus je steunt, indirect misschien, de slavenarbeid waarmee het land zijn economie opbouwt. Hoezee!