COMA Deel VVVI

Lody (Mister_Monkeyman)
Ik ren als een gek terug naar het appartement waar Maria en John zijn en schreeuw waar Lucas is. "Hij is naar buiten, hoezo?" Ik vertel ze over de twee lijken die ik heb gevonden boven, ik vertel ze dat ze de deur op slot moeten doen. Ik red me wel, ik moet Lucas te pakken te krijgen voordat hij onze locatie verraad. Ik ren de trappen af en spring over de meubels die voor de deuren zijn gegooid, John en Lucas hebben de boel inderdaad aardig geblokkeerd, maar desondanks kan ik nog steeds naar buiten. Aan het einde van de straat zie ik hem staan. Lucas. Hij kijkt me aan, hij weet dat ik niet kan schreeuwen want dan horen ze mij. Ik mag zo dicht bij het appartement mijn positie niet verraden. Lucas kijkt me nog even aan, draait zich dan om, en loopt verder...

Wat moet ik nu doen? Weet ik wel zeker dat Lucas die twee heeft vermoord? Is hij wel überhaupt tot zoiets in staat? Volgens mij is hij nog steeds geschokt van de zelfmoord van Steven. Ook dat hij schizofreen is kan hem misschien over de rand hebben gebracht. Het beste is als ik hem toch maar volg, ik heb een hamer bij me en zodra hij iets probeert, dan zal hij het weten ook. Ik moet wel snel zijn... Ik hoor de stemmen in de verte al.

Ze komen eraan.

"Hahaha, jij hebt zeker net die twee lijken boven gevonden? Geloof me, dat heb ik niet gedaan, ik zou nog eens niet kunnen winnen van die twee. Ik voel me wel gevleid dat je denkt dat ik daartoe in staat zou zijn, ik bedoel, dat je denkt dat ik zo sterk ben. Ik heb ze niet vermoord, serieus, je weet toch ook wel dat wij niet de enigen kunnen zijn die wakker zijn? Ik begrijp het dat je denkt dat ik de moordenaar ben, aangezien ik de avond ervoor verdwenen was, en waarom precies? Ik ben terug gegaan naar politiebureau en heb daar info gezocht over John. Salliant detail: hij staat nergens geregistreerd. Hij bestaat niet! Hij is een product van Maria! John is net als Steven!"

Ik weet niet wie ik moet geloven. Maria is inderdaad altijd stil en ze komt niet echt over als een normaal persoon, John echter is het tegenovergestelde. "Kijk maar, ik heb hier de data bij me." Mijn mobomedia download de gegevens automatisch. Ik krijg inderdaad info over Maria te zien, een foto van haar gezicht staat erbij.

Maria Stephana Trofolga
14-06-2080
ZWART HAAR, BRUINE OGEN, SLANK POSTUUR, GEMIDDELDE LENGTE
CRIMINEEL VERLEDEN:
- MOORD: ZAKENMAN W. PISOL, 23-04-2106, DOOR MIDDEL VAN INJECTIE
- MOORD: ZAKENMAN T. R. S. BRETTENBÜRG, 09-07-2107 DOOR MIDDEL VAN INJECTIE
- MOORD: ZAKENMAN C. O. MATTUIP, 03-01-2108
MENTAAL ONTSTABIEL, SCHIZOFRENIE, MANISCH DEPRESSIEF

Ik controleer de echtheid door middel van een scan...

Het is echt.

"Die Maria staat te boek als een drievoudige moordenares! Ik weet niet hoe het met John zit, maar ik had het gevoel dat hij haar intoomde. Omdat hij alles regelde werd ze er niet zo bij betrokken. Ik weet niet wat je nu wilt doen, maar ik vertik het nog om daar bij hun te blijven. Laten we teruggaan naar jouw huis, kijken of we daar niks kunnen doen."

Ik duw Lucas als een gek tegen de muur. Ze zijn er. De stemmen die we telkens van een afstandje hoorden zijn nu eindelijk aangekomen. Twaalf man, gewapend met de meest bizarre verzameling van wapens: knotsen met spijkers, hamers, bijlen, enkele zelfs met geweren... Op hun kleren staat allemaal hetzelfde teken. Hetzelfde teken als toen op de koevoet en wa~"He, dat teken ken ik! Dat was ook op de muur gekalkt! Ik zag dat nog toen ik naar het dak ging. Zouden zij misschien die plunderaars hebben gedood?"

Vraag is dan natuurlijk wel hoe ze de lijken in het appartement kregen, Lucas begrijpt me en weet net zoals ik dat John en Maria hier niet bij horen. Het rare eraan is namelijk dat de groep alleen uit mannen bestaat, kaalgeschoren en getekend door littekens. Ze zijn op weg naar het appartement. Ik zie nu pas dat de laatste twee een dik touw meesleuren...