Vraag het aan Googlemutti en Wikisil ( antwoord)

Carla (Mutter)
De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?" spelletje en als volwassen ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

De twee uitverkoren vragen van vorige week zijn;
Hoe werkt volumemousse? van Twinky
Hoe werkt het korte termijn geheugen? van mutter voor Taell

Hoe werkt volumemousse door Wikisil

Je zult vast denken dat er allemaal geweldige hightech methodes, maar niets is minder waar. De werking van volume mousse is namelijk heel simpel. Natuurlijk heeft elke volume mousse zo zijn eigen ingrediënten maar de werking ervan is hetzelfde. Het is je vast wel eens opgevallen dat als je de mousse aanbrengt in je haar, je handen of wat plakkerig of juist zachter aanvoelen, afhankelijk van de mousse. Hetgeen dat je voelt is een dun laagje die zich ook om elk afzonderlijk haartje heen klemt. Doordat er dus een dikker laagje om je haar zit, hebben de haartjes meer ruimte nodig en zie daar, je haar wordt wijder! Vaak hoor je kappers zeggen dat je voor het föhnen moet insmeren met mousse, dit laagje beschermt de haartje namelijk ook, waardoor het niet snel beschadigt door de hoge tempraturen van de föhn zelf.

Nu nog even wat tips voor het perfect stylen van je haar, zodat je een mooi in model zittende en volle haardos hebt!

1) Zorg ervoor dat je haar goed schoon is. De mousse kleeft beter aan je haar als het niet vettig is, het vet zorgt ervoor dat de mousse zich niet goed kan hechten.
2) Schudt de mousse goed, de werking van de bestandsdelen is beter op deze manier, er ontstaat namelijk een chemische reactie waardoor je mousse krijgt en het daadwerkelijk aan je haar blijft plakken.
3) Doe een bolletje mousse op je handen en verdeel deze gelijkmatig over allebei je handen.
4) Doe je hoofd ondersteboven en verdeel de mousse gelijkmatig door je haar, vanaf de haaraanzet tot je puntjes, van voor naar achteren en van links naar rechts. Zo zorg je ervoor dat aan alle kanten van het haar wat mousse zit. Je haar moet ondersteboven, omdat de mousse er voor zorgt dat je haar wat stijver wordt. Als je je haar dus terug doet, blijft het nog een beetje overeind staan en creëer je nog meer volume!
6) Föhn je haar snel droog. De mousse wordt snel hard of stijf hierdoor. Wacht je te lang, zakt je haar al een beetje in en droogt het waarschijnlijk te snel op, waardoor het spectaculaire effect verdwijnt. Föhn je het, dan duw je de haartjes nog wat uit elkaar en creëer je wederom nog meer volume. Wil je een echte mega bos haar, gebruik dan een kunststofborstel met metalen buis, die wordt namelijk warm waardoor je haar sneller droogt en dus beter zit. Vergeet je haar niet ondersteboven te föhnen!

Houd je je aan die aanwijzingen, zal je haar gegarandeerd goed zitten!

Hoe werkt het korte termijn geheugen door Googlemutti

Nadat de informatie via het zintuiglijk geheugen is gepasseerd, kan ze aankomen in het werkgeheugen, ook wel ‘korte termijngeheugen’ genoemd. Hier wordt die informatie bewerkt vooraleer ze permanent wordt opgeslagen. Het stelt ons in staat om bv. een telefoonnummer op te zoeken in het telefoonboek en het voldoende lang te onthouden om het nummer te vormen. Misschien moeten we het nummer een paar keer herhalen en het even opslaan in ons werkgeheugen.
Ook dit geheugen is beperkt in opslagcapaciteit (probeer maar eens een reeks cijfers te lezen en die dan te herhalen) en in opslagtijd. Niet herhaalde gegevens verdwijnen na een 20-tal seconden, maar meestal nog sneller omdat nieuw binnenkomende informatie de oudere informatie als het ware verdringt.
De snelheid waarmee het werkgeheugen de informatie verwerkt, wat belangrijk is voor de hoeveelheid bewerkingen die binnen een bepaalde tijd kunnen gebeuren, verschilt van persoon tot persoon. Mensen met een hoge werksnelheid zullen meer informatie tegelijk kunnen verwerken en ook beter reageren op informatie die aan een hoog tempo wordt aangeboden.

Indien informatie maar vaak genoeg naar het korte termijn geheugen wordt verzonden, zal de hippocampus overgaan tot het sturen van deze informatie naar verschillende schorsgebieden in de grote hersenen. Informatie welke op deze wijze is opgeslagen wordt nimmer gewist. Men spreekt hier dan ook van het lange termijn geheugen. Het zintuiglijk geheugen is feitelijk meer een soort van verlenging van de zintuigen

Het korte termijn geheugen kan aangetast worden bij overdadig gebruik van alcohol, cannabis, ouderdom.
Heel bekend is de ziekte van Korsakov, hierbij vergeten de patiënten dingen die net gebeurd zijn, dus het kan zijn dat je jezelf meerdere keren in een gesprek moet voorstellen.

Het is echter wetenschappelijk bewezen dat koffie juist weer goed is voor het korte termijn geheugen.
Dus als je baas alweer klaagt over je koffiepauze, weet je wat je moet zeggen.