Wat gebeurt er volgende week

Constantijn (FdBeer)
Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Op 23 januari woont koningin Beatrix in Utrecht de bijeenkomst "In Vrijheid Verbonden; Samen Leven in Wederzijds Respect" bij. De Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb is hoofdspreker tijdens deze bijeenkomst. Vertegenwoordigers van de zes grootste religieuze gemeenschappen in Nederland zullen vervolgens een gezamenlijke verklaring ondertekenen.
Op 23 januari wordt in het Samuel Goldwyn Theater in Beverly Hills bekend gemaakt of Paul Verhoeven's "Zwartboek" genomineerd is voor een Oscar.
Op 27 januari houdt de VVD een algemene vergadering in Papendal. Er zal ongetwijfeld worden teruggeblikt op het slechte verkiezingsresultaat van 22 november jl.

Politiek
Op 23 januari wordt bekend welke partijen op 7 maart a.s. deel gaan nemen aan de Provinciale-Statenverkiezingen.
Op 25 januari debatteert de Tweede Kamer over de beperking van de meervoudige nationaliteit (wijziging Rijkswet Nederlanderschap).
Op 25 januari neemt minister Bot (Buitenlandse zaken) deel aan de Libanon-conferentie in Parijs.

Sport
Op 27 en 28 januari wordt de Worldcup sprint gehouden in Thialf, Heerenveen.
Van 22 t/m 28 januari wordt in Warschau het EK kunstrijden georganiseerd. De Nederlandse deelneemster Karin Venhuizen gaat voor een plaats bij de eerste 18.
Van 27 januari t/m 4 februari is in St. Moritz, Zwitserland, het WK bobsleeën.