V66

GI
"Als Verdonk weg moet zal heel de VVD uit het demissionaire kabinet stappen". Het leek allemaal zo spannend te worden en te blijven de afgelopen dagen. Zou Balkenende het voor elkaar krijgen om voor het eerst in de parlementaire geschiedenis hetzelfde kabinet meerdere malen te laten vallen ?

Nee, jammergenoeg niet. De VVD laat zien dat het D66 virus op zichzelf is overgeslagen. Er wordt stilletjes aan wat onderlinge steun gerefereerd en ondertussen worden de stoere uitspraken genegeerd. V66 ipv VVD.

quote:
"Als dit een missionair kabinet geweest, waren we uiteraard uit het kabinet gestapt", aldus Rutte. "Dit is de enige mogelijkheid om het land bestuurbaar te houden". Zalm vindt dat de linkse partijen in een eigen kabinet hun beleid moeten doorvoeren. "Het is een gedrocht dat geforceerd is door de Kamer. Liberalen zitten niet in het kabinet om alvast links beleid uit te gaan voeren. Een VVD-minister kan een dergelijk besluit niet voor haar rekening nemen. Daarom is besloten tot een portefeuilleruil", aldus Zalm. Eigenlijk wil hij opstappen, maar dat kan niet. "Het ontslag is al aangeboden bij een demissionair kabinet. Door zeven ministers uit het kabinet te trekken, komen er grote problemen met de bestuurbaarheid van het land. Maar we zijn het absoluut niet eens met het besluit dat genomen is", gaat Zalm verder.
V66, onbesluiteloosheid van D66 gecombineerd met een heerlijk stukje rechts gebral erachteraan. Het geheel ligt immers niet aan een VVD kamerlid of minister. Nee. Het ligt aan de linkse partijen.