Generaal Verdonk

GI
Take the bloody hint woman!

Verdonk is nog gekker dan we allemaal al dachten. De afgelopen jaren heeft zij uit haar positie als minister menig maal van zichzelf doen spreken. Ze heeft meerdere malen fouten gemaakt in de publieke sfeer buiten haar baan om. Maar na de recente flater die ze geslagen heeft met haar grootheidswaanzin binnen de VVD is het nu weer helemaal los.

Naar aanleiding van een motie van de PvdA heeft de kamer met 74 stemmen tegen en 75 stemmen voor een generaal pardon voor asielzoekers gestemd.

Los van je politieke mening heb je dan als demissionaire minister geen andere keuze dan het besluit dan uit te voeren. Vooral in ogenschouw nemend dat je eigen partij eigenlijk helemaal niet meer regeert aangezien er al nieuwe kamerleden zijn gekozen en we alleen maar wachten op het moment waarop de nieuwe ministers aangewezen worden.

Verdonk heeft aangegeven het niet met het besluit eens te zijn en geeft dinsdag aan wat ze gaat doen. Ze kan het geheel uitstel van executie geven door het niet uit te voeren. Dan hebben we over een paar maanden alsnog hetzelfde resultaat....