Stemmen met je hart

Joris (Tigertje)
Ik ben een zwevende kiezer. Dit is overigens relatief want ik zweef links van het midden. Ergens tussen SP en PvdA. Eigenlijk twijfel tussen ik die twee. Maar zwevende kiezer klinkt lekkerder.

Nu stellen verkiezingen in Nederland vrij weinig voor. We functioneren ergens in een kleine marge van de mondiale economie. Gaat het goed met de wereldeconomie dan gaat het goed met ons. Op het gebied van milieu strekt onze invloed niet verder dan een voorbeeldfunctie. En onze regels en wetten worden steeds meer bepaald in Brussel.

Met andere woorden, de taart is al geserveerd. De vraag is enkel, wil ik er linksgedraaide of rechtsgedraaide slagroom op? Of zure room? Of toch liever een kers? En welke mix er, na de verkiezingen, uiteindelijk op de taart komt is altijd maar afwachten.

Is dit nu een blog om duidelijk te maken dat stemmen weinig zin heeft? Geenzins! Wie niet stemt moet, wat mij betreft, de komende vier jaar zijn mond houden. Stemmen is een democratisch recht waar je als rechtgeaard Nederlands burger gewoon gebruik van moet maken.

Ik ga dus stemmen. Ik weet nog steeds niet wat maar dit keer meer met mijn hart dan ooit.