Onrealistische partijpunten Nawijn

Elspeth (Silmarwen)
Ik verbaas mij keer op keer weer over de onhaalbare en onrealistische standpunten van bepaalde partijen en vraag me af of ze tijdens het maken van het programma überhaupt wel de Grondwet hebben geraadpleegt.

Nawijn in ieder geval niet. Hij pleit voor een afschaffing van islamitisch onderwijs (en uiteraard het afschaffen van hoofddoekjes wat nog redelijk haalbaar is). Het is niet mogelijk om alleen islamitisch onderwijs af te schaffen, buiten het feit dat je simpelweg recht hebt op onderwijs naar keuze, is dit simpelweg discriminatie. Als zijn standpunt het afschaffen van bijzonder onderwijs, was geweest was er niets aan de hand geweest, maar dat trekt natuurlijk minder stemmen. En dan hebben we het niet eens over het standpunt van een moskeeën stop.

Verder pleit hij voor gratis openbaar vervoer, een blijvende hypotheekrenteaftrek (wat nu praktisch elke partij wil) en dat 65-plussers niet hoeven mee te betalen aan hun AOW. Blijkbaar wil Nawijn veel geld uit eigenzak halen om dit te realiseren, want ik vraag me af waar hij al het geld voor deze plannen vandaan wil halen.

Het is jammer dat kleinere partijen veelal onrealistische standpunten kiezen die a) niet grondwettelijk zijn b) een grondwetswijziging vereisen wat zeer moeilijk realiseerbaar is en c) te hoge kosten heeft wat niet gecompenseerd wordt door andere bezuinigingen. En het treurigste is dat ze daarmee nog stemmen halen ook.

Gelukkig beschouwdt Nawijn zichzelf niet extreem-rechts zoals Wilders en Pastors die de islam op één hoop gooien. "Iedereen die dat wil moet kunnen meedoen, maar dan moeten ze wel Nederlander worden" aldus Gerard van As.

Zolang je natuurlijk maar niets islamtisch wil doen!