Gnarls Barkley - "Crazy"

Robert (RRRobert)
Gnarls Barkley. Een muziekcollectief met een 'voornaam' die toch ietwat vreemd aandoet, zeker als je de spelling tegenover de uitspraak zet. Maar da's een ding. De muziek, da's wat anders. De single "Crazy" stormde op ouderwets heftige wijze de UK hitparade binnen, bleef daar negen weken op nummer één en veroverde nadien de rest van de wereld, mensen veelal in verbijstering achter latend. Want hoe kan zo'n plaat met een dergelijke retro-sound anno 'nu' worden gemaakt? Uiteindelijk bleef bij veel muziekliefhebbers een love it or hate it gevoel achter. En kreeg het nummer zelfs een eigen wiki omdat het blijkbaar zo'n impact veroorzaakte.

Anyway, mocht je de afgelopen zes maanden onder een steen hebben gelegen, of het anderszins volledig hebben genegeerd, ik kwam het complete album van Gnarls Barkley eerder deze week weer eens tegen in een open dirretje. Eigenlijk wel een heel leuk plaatje. En da's nog niet alles. Gisterenochtend luisterde ik, op weg naar m'n werk, in de auto naar Giel Beelen op 3fm en die liet al een aantal hele leuke covers horen van 'Crazy'. Allereerst liet hij een akoestische versie horen van de Britpoppers van The Kooks, die jl. zondag nog op Parkpop te bewonderen waren. Daarna een eveneens akoestische versie van Nelly Furtado. Normaliter niet de artieste waarvoor ik heel snel warm loop, maar haar uitvoering moet IMHO zelfs de grootste hater nog wel kunnen bekoren.

Mocht je overigens wèl warmlopen voor The Kooks (ik wel ), dan is hier nog een fijne bonus te vinden op Rapidshare. Voor de snelle beslissers.