E-Dating

Xessive
Zo stond ik dus een tijd geleden onder het genot van een Durum Döner met mijn vriend Joop te praten, die terloops aangaf hoe geweldig makkelijk je contacten legt via het wereld wijde web en dat hij sinds de komst van het internet meer lag te ketsen dan een gemiddeld konijn.

Nu ben ik zelf al sinds jaar en dag niet in staat om in het echte leven met welke vrouw dan ook contact te leggen. Dat is voornamelijk gelegen in het feit dat ik het niet voor elkaar krijg om over koetjes en kalfjes te praten, zodat het gesprek meestal al stopt na de openingszin en dan overgaat in een pijnlijke stilte waar zelfs een mediterende boeddhistische monnik met zwijgplicht zich ongemakkelijk onder zou voelen. Ik heb wel eens geprobeerd een gesprek op gang te houden met een echt onderwerp, maar ben er inmiddels van overtuigd dat de meeste dames niet echt van hun barkruk glijden na een relaas over het paargedrag van eeneiige borstelcavia's, dat je eerder die week had gezien op Discovery Channel. Tel dit op bij het feit dat ik al een eeuwigheid bij dezelfde vrouw ben en ik midden in mijn Quarterlife Crisis zit en je kunt wel zeggen dat ik ineens ernstig geïnteresseerd was in wat Joop te vertellen had.

Wat blijkt? Er schijnen allemaal sites te zijn waar je op kunt aangeven dat je zoekende bent en voor je het weet, rappetebam, lig je te palen. Met een lijstje internetadressen van Joop zwengelde ik dan ook 's avonds mijn PC aan en begon ik vol goede moed aan mijn nieuwe doel in het leven. Ik had al begrepen van Joop dat je je moest aanmelden en dat een welgekozen nick de zaak aanzienlijk kon bespoedigen. Helaas bleek bij de meeste sites de nick GroteSchwanz al bezet, zodat ik uiteindelijke koos voor MrBig_72. Daarna moest ik nog even mijn profiel invullen en een fotootje toevoegen. Joop gaf aan dat je in je profiel de waarheid best wat mocht helpen, zodat mijn hobbies bankhangen en DVD-tjes kijken werden uitgebreid met spinning en abseilen, mijn Wagon R+ veranderde in een Audi A6 en ik ineens toch die universitaire studie rechten had afgerond. Als foto had ik nog een wat jongere versie van mijzelf met wat meer haar en een minder vadsig voorkomen. Eigenlijk kon er niets meer misgaan. Met een voldaan gevoel sliep ik die avond in.

Na een dag werken was de spanning bij mij hoog opgelopen zodat ik met een nerveus gevoel mijn PC aanzette en de email opende. Ik had vier berichten! Lenige_Lina, Becky_78, HeteHolly en AnN3tTe hadden allen mijn profiel gezien en wilden graag een keer afspreken, hoewel ik hier bij AnN3tTe niet helemaal zeker van was, omdat ik door de zee aan hoofdletters en cijfers moeite had haar schrijfsel te lezen. Met een drie maal gekopieerd mailtje, waarin ik alleen de datum voor de date aanpaste, nodigde ik ze allemaal uit in een restaurantje vlak bij mijn werk en maakte ik mijn vrouw wijs dat ik die week iedere avond moest overwerken in verband met een groot project.

Ik durf wel te zeggen dat ik er meer van had verwacht. Lenige_Lina had een nekhernia en kon alleen pijnlijk grimassend vooruit kijken. Bij Becky_78 bleek de 78 niet te staan voor haar geboortejaar, maar haar kledingmaat. HeteHolly was onder behandeling voor een ernstige vorm van frigiditeit en was de internetdatingscene ingegaan op advies van haar natuurgenezer en AnN3tTe bleek net zo te praten als ze schreef, waarbij ik tevens moet vermelden dat ik het vermoeden had dat ik beter mijn pedopas had kunnen meenemen.

Toen ik Joop hier later mee confronteerde, zei hij: 'Lenige Lina! Ja. Die herinner ik me nog wel. Die kon onwijs lekker zuigen.'
Onderweg naar huis schrapte ik Joop van mijn vriendenlijst en maakte ik een mentale notitie om mij 's avonds bij alle sites weer uit te schrijven. Onderweg stopte ik even bij een bloemenzaak voor een bosje rozen voor mijn vrouw. Weet je, soms heb je gewoon wat perspectief nodig om weer gelukkig te worden met wat je hebt.