666

Carla (Mutter)
Mijn jongste vraagt mij of ik weet wat het getal 666 is.
Nou kom ik uit een katholiek nest en vertel hem dat dit het getal van het Beest is, de duivel of ook wel de Antichrist.

Volgens de overlevering komt de Antichrist bij het eind van de tijd. Voor meer uitleg: antichrist

Als ik hem vraag waarom hij daar nu mee komt, zegt hij nou dit jaar is het 06062006 en dus is het einde der wereld nabij.
Nou, dat is even slikken, geen "small talk", maar heftige kost.
Verder vermeldt hij tussen neus en lippen door, dat er veel mensen in paniek zijn. We kijken elkaar aan, we doen tegelijkertijd of we schrikken en lachen ons naar. Hij gaat naar boven, verhaal is voor hem afgelopen.

In mijn bovenkamer blijft het echter doorwerken, wat maakt het dat mensen met dit soort paniekverhalen komen?
Zeker in deze tijd van doemdenken en dreiging, veroorzaakt dit soort berichten onrust en wordt er ook misbruik van gemaakt.

Ik zie alle reborn christenen nu alweer rondlopen met borden in hun hand, met de eis om ons te bekeren en ons van de duivel af te keren, want het eind ter tijd is nabij.

Maar waarom zou het einde nu precies plaatsvinden op zes juni 2006 en heeft deze niet plaatsgevonden op zes juni van het jaar 6, was de duivel toen nog niet sterk genoeg voor een machtsovername of vond hij dat de wereld nog wat meer aan zelfvernietigingsdrang mocht doen, dan kan hij met de minst mogelijke moeite, de genadeklap uitdelen.

Misschien haalt de duivel het grootste genoegen uit de angst zelf, hoeft hij niet zo nodig de wereld te vernietigen, hij ziet dat wij dat zelf prima onder controle hebben, maar de smaak van angst is voor hem het grootste genot.

Ik laat het filosoferen voor wat het is, ik ga verder met de dagelijkse gang van zaken, moet mijn vakantie nog boeken in juli, want ondergang of niet, mijn vakantieplannen zijn "duivels" goed.