Leeftijdsdiscriminatie?

Carla (Mutter)
Het kabinet heeft besloten het prepensioen af te schaffen, de leeftijd om met pensioen te gaan verhogen naar 67 jaar.

Minister Brinkhorst vindt dat Nederlanders maar een lui volkje zijn en hoe prettig is het niet om later met pensioen te gaan, het is zo fijn voor je sociale leven.
De sollicitatie plicht voor ouderen is weer ingesteld, want we moeten met zijn allen wel de vergrijzing gaan betalen.

Ik werk nu nog fulltime, maar over 1 week niet meer, het project waarbij ik werk is klaar en het bedrijf gaat weer terug naar Frankrijk, dus ik ben op zoek naar werk, want minister Brinkhorst, ik ben niet lui. Ik werk al heel lang en wil best mijn steentje bijdragen om de vergrijzing te financieren.

Maar hier stuit ik op een probleem, want ik wil wel werken en met mij velen ouderen, alleen de werkgevers vinden ons te duur.
Zij hebben graag een jonger persoon, maar met net zoveel ervaring die wij bezitten. Er mag geen leeftijdgrens meer staan in advertenties, maar als er "jong en dynamisch team" staat, weet je dat je geen schijn van kans hebt.

En nu het vreemde van dit alles, als oudere werkloze word je gestraft, je moet solliciteren anders krijg je strafkorting, je wordt als lui beschouwd en je doet niet genoeg je best.

Lief kabinet, waarom nou niet de werkgevers straffen, zij komen hiermee weg. Zou het niet logisch zijn om de werkgevers een boete te geven, dezelfde werkgevers die zo graag het prepensioen wilden afschaffen, maar tegelijkertijd het vertikken om oudere werknemers in dienst te nemen?