Strictly confidential

Maarten (Mannee)
Altijd de vraag of dit nu trieste of juist grappige berichten zijn, maar in ieder geval is het in de mode. Wederom ligt er vertrouwelijke informatie op straat, nu doordat een hoge medewerker van het ministerie van Defensie een memorystick in een huurauto heeft laten liggen. Tja het blijft lastig met al die moderne kleine dingetjes waar informatie op staat. Waar is toch die tijd gebleven dat informatie gewoon in een kartonnen doos moest worden meegenomen? Die vergat je nooit want die zag je tenminste goed staan op de achterbank van je auto.
In eerste instantie dacht defensie natuurlijk nog goed weg te komen omdat de eerlijke vinders de stick braaf retourneerden. Daar kregen ze zelfs een cadeaubon voor en dat is zo schattig naïef dat ik me al niet meer druk kan maken over dit zoveelste bewijs dat we in Nederland beter kunnen stoppen met pogingen om dingen geheim houden.

Het is even afwachten wanneer de uiterst vertrouwelijk informatie over de Afghanistan-missie die alleen de fractieleiders en woordvoerders in een isoleercelletje mochten inzien, alsnog op de voorpagina van de Telegraaf staat...