De Toren van Oneindige Hoogte: Erissy

Xessive
Strever stak zijn handen in de lucht en draaide zich langzaam om, 'Jezus Erissy! Je laat me schrikken.'
Erissy zei niets en zijn blik viel op het pistool dat ze op hem gericht had.
'Erissy?' vroeg hij verbaasd.
'Kop houden Strever', zei Erissy en wees met haar pistool op de deur, 'we gaan naar binnen.'
Strever draaide zich verbluft weer om, opende de deur en stapte naar binnen. Erissy volgde hem terwijl ze het wapen op hem gericht hield. De deur sloot weer achter hen. De kale betonnen gang waar ze zich bevonden werd schaars verlicht door een noodlamp boven de deur, die om de paar seconden even knipperde als teken dat het niet lang zou duren voor de lamp kapot was. Verwarmings- en rioleringsbuizen liepen langs de muur en verdwenen aan het einde van de gang in het plafond.
Strever keek naar Erissy, 'misschien wil je me in ieder geval vertellen wat je precies van plan bent?'
'Misschien later', zei Erissy terwijl ze over zijn schouder door de lege gang keek, 'ik wil nu eerst dat je me naar de serverruimte brengt.'
'Wat moet je in vredesnaam in de serverruimte?' vroeg Strever.
'Dat gaat je geen moer aan Strever en als je geen gaatje in je flikker wilt, zou ik heel snel meewerken.'
Strever keek Erissy strak aan, maar niets wees erop dat ze het niet meende. Strever besloot voorlopig mee te spelen. Er waren gevaarlijkere dingen aan de gang dan Erissy. Hij had nu geen tijd om met haar in discussie te gaan en hij moest zelf toch ook naar de serverruimte. Daar zou hij wel verder zien.
'Volg mij dan maar', zei hij.

Aan het einde van de gang zat een ijzeren trap met bovenaan een deur. Strever opende de deur en samen stapten ze een gang van het kantoor binnen. Donkerrood tapijt bedekte de vloer en de structuurwanden waren spierwit. Om de zoveel meter hing een schilderij van een bekende scene uit het spel. Strever leidde Erissy door verschillende gangen met aan weerszijden gesloten deuren.
'Waar gaan die deuren heen?' vroeg Erissy.
'Hier zat vroeger de administratie,' zei Strever, 'maar sinds alles geautomatiseerd is, zijn de kamers niet meer in gebruik.'
'Hmmff', snoof Erissy afkeurend, 'en ik neem aan dat al het administratief personeel na de automatisering ontslagen is'
'Dat neem ik ook aan', zei Strever.
Ze kwamen uit bij een matglazen schuifdeur die met een sis openschoof. Erissy en Strever liepen de grote ontvangsthal van het hoofdkantoor in. De witte marmeren vloer strekte zich uit en blonk alsof er nog nooit iemand overheen was gelopen. In het midden van de hal stond een zwarte marmeren zuil, uitgehouwen als de Toren van Oneindige Hoogte, die doorliep tot aan het plafond waar spiegels en goed geplaatste lampen het effect van oneindigheid gaven.

Strever leidde Erissy over de marmeren vloer, langs de lege desk van de receptie naar de liften achter in de hal. Erissy bleef op een afstandje, het wapen aan een stuk door op Strever gericht. Hij drukte op een knop om de lift te roepen en met een luide ping schoven de deuren van de middelste lift open. Ze stapten de lift in. Uit zijn zak haalde Strever een sleutel en stak deze in een slot op het bedieningspaneel, waarna op het paneel als extra opties de vloeren -1, -2 en -3 verschenen. Hij drukte op -3.

De lift zoefde met een vaart die Strevers maag omhoog deed komen naar beneden.
'Hoe diep ligt de serverruimte?' vroeg Erissy.
'Er zijn meerdere serverruimten', zei Strever, '-3 ligt dertig meter onder de grond en telt er zeven. Ik moet in nummer zes zijn.'
'Waarom nummer zes?'
'Omdat daar de servers staan die de beheerders gebruiken.'
De lift stopte en de deuren opende op een donkere gang, verlicht door voetlichtjes die om de zoveel meter in de vloer zaten. Met Strever voorop liepen ze door de gangen waarbij ze de andere serverruimten passeerden. Na enkele minuten lopen, stopte Strever bij een metalen deur waar nummer zes op stond. Hij trok zijn personeelskaart tevoorschijn en haalde hem door de lezer die naast de deur zat.
Een metalige stem sneed door de stilte in de gang: 'ongeldige kaart. Toegang geweigerd.'
'Kut', zei Strever.
Strever draaide zich om net op het moment dat een paneel in de wand tegenover de deur openschoof. Erissy volgde zijn blik naar de zwevende metalen bol die uit de muur kwam.
'Wat is dat in vredesnaam?' vroeg Erissy.
'Heb je afgevraagd waarom we geen bewakers zijn tegengekomen?'
Erissy schudde haar hoofd.
'Dit is de reden.'
'Verificatiecode', klonk het uit de bol.
'Strever, BX73STR.'
'Verificatiecode onbekend, stempatroon onbekend. Programma Alpha 4 in werking.'
'Dat vreesde ik al', zei Strever, 'uhhh, Erissy?'
'Ja?'
'RENNEN!'

Strever sprintte de gang door op de voet gevolg door Erissy terwijl achter ze aan weerszijden van de bol twee luikjes open schoven.
'Strever?!' riep Erissy achter hem, 'Wat is er aan de hand?'
Aan de linkerkant kwam een afsplitsing. Strever merkte dat Erissy inmiddels naast hem rende, stak zijn arm uit, vond haar arm en trok haar de zijgang in, uit de baan van het spervuur van kogels die de zwevende bol op ze afvuurde.

Voorgaande delen: |1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|13|