Eyeopener...

Maarten (Mannee)
Minister Pechtold, ideale schoonzoon en zogenaamde Pietje Bel van het kabinet, heeft inmiddels lekker z'n draai gevonden in Den Haag en zal zich bij de volgende verkiezingen dan ook kandidaat stellen voor de Tweede Kamerlijst, wat inhoudt dat hij via het Kamerlidmaatschap een vaste bron van inkomsten wil veiligstellen voor de komende jaren. Een beetje zekerheid is natuurlijk nooit weg, in deze nog steeds wat wankele economische tijden en daarnaast wordt uiteraard je 'zorgverzekeringsgat' lekker gerepareerd.

Pechtold overweegt ook om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van D66. Hij vertelt dit alles in een interview met het maandblad Opzij dat komende week verschijnt.

Pechtold vertelt er ook even bij wat hem zo aanspreekt in de Haagse politiek:

quote:
Achter elkaars rug om, ach, ach, ach, het is allemaal veel vuiler en vunziger dan mensen denken. Ik heb het dan niet over de Afghanistan-affaire, maar de Haagse politiek in het algemeen. (-) Machinaties, machtsspelletjes, persoonlijke belangen, partijbelangen die meespelen bij de benoeming van personen of het nemen van besluiten.
Tja, gelukkig heeft hij inmiddels wel vrienden gemaakt in het Haagse, zoals premier Balkenende en minister Donner:
quote:
maar dat is vast wederzijds. Zij staan voor mij ver van de vrijheden, die ik als individu wil hebben. Ook ver van de lol, de humor en de zelfverantwoordelijkheid, een beetje durven ritselen en regelen. Ik ben meer van de gezellige katholieken, of nog beter: de ex-katholieken...