Meester! Wat doet u nu?

Elspeth (Silmarwen)
Na een rel in België en Frankrijk is Groot-Britannië nu aan de beurt. Waar hebben we het over? Over pedofielen. De rel gaat deze keer niet zo zeer over de pedofielen en pedoseksuelen (een pedoseksueel is een actieve pedofiel) zelf, maar om de stommiteiten van het Britse kabinet. In 2000 werd er namelijk een wet ingesteld dat iedereen die veroordeeld is voor een zedenmisdrijf (verkrachting, aanranding, misbruik, etc) weg te houden van kinderen. Je zou dus denken dat onderwijs er ook onder valt.

Sommige scholen denken er echter anders over. Na onderzoek is gebleken dat er toch pedofielen onderwijs geven. Zo is er een pedofiel die veroordeeld is voor het misbruiken van jongens, wel aan het werk op een meisjes school, mag een pedofiel lesgeven op een kostschool, maar niet bij de woningruimtes komen en geeft een pedofiel privéles (wink wink).

Blijkbaar is het lerarentekort in Groot-Britannië nog nijpender dan in Nederland of hebben de onderwijsinstellingen moeite met het lezen van de wet. Ik stel voor om uit voorzorg van verdere schade, pedofielen en pedoseksuelen maar helemaal niet terug te laten in de samenleving. Dan kunnen ouders hun kinderen weer met een gerust hart naar school toe brengen.