SP denkt hoger op

vw_caddy
De politieke partij SP is de laatste tijd bezig zich 'anders' te positioneren binnen de politiek. Zo kwam SP-voorman Jan Marijnissen onlangs in opstand, omdat bleek dat Wouter Bos niet wilde regeren met de SP maar liever met de CDA. Dit was tegen het zere been van Marijnissen die grote plannen heeft met de SP. Volgens Marijnissen zakt het kabinet PvdA en CDA in elkaar zonder de SP.

Yeah right, het CDA en de PvdA hebben een groot draagvlak in Nederland. Het zou kunnen inzakken door ruzies, maar de ultra-gelovige CDA en de alles goedpratende partij PvdA met model Wouter Bos voorop zullen het hier niet op aan laten komen. Laat dan wel Wouter premier worden, die straalt het tenminste nog wat uit. Maar in de politiek is alles mogelijk, dus zeg nooit nooit.

Terug naar de SP. Jan heeft een toekomstbeeld voor ogen, en een creatief iemand heeft daarvan een filmpje gemaakt wat blijkbaar niet teveel mocht kosten. In het filmpje is een wandelende 'kegel' te zien die omgebouwd is tot Jan Marijnissen. De SP-voorman laat in het filmpje een tomaat groeien tot iets groots, wat dan de partij zou moeten voorstellen. Eerlijk is eerlijk: in de politieke barometer van Nova staat SP constant op zes zetels winst in vergelijking met de vorige verkiezingen. Maar of ze daarmee in de regering kunnen komen is nog maar de vraag.

Met dank aan Tha_BlonT voor de submit.