Buttplug

Maarten (Mannee)
Het is inmiddels geen verrassing meer, want gisteren is met een ruime overschrijding van het benodigde aantal stemmen de Kabouter Buttplug-trofeee al toegekend aan onze eigen FOK!weblog. Met de plaatsing van dit blogje waren we zelf absoluut de grootste "pain in the ass" deze week.

Net zoals een groot aantal regelmatige bezoekers ben ik geschrokken van het ronduit beledigende blogje van onze krullenjongen "Starsignleo". Wat veel bezoekers misschien niet weten, is dat het eigenlijk regel is dat Webloggers onderling elkaar niet "openlijk" aanvallen over de inhoud van postings. In de regel doen we dat alleen "achter de schermen" in ons eigen Webloggersforum. Het is duidelijk dat we gisteren van die regel zijn afgeweken.

Uiteraard moet onderling geruzie in het openbaar geen gewoonte worden, want ik kan me voorstellen dat dit toch een vreemde indruk maakt op de bezoekers. Het is echter wel een dilemma omdat de schijn wordt gewekt dat een mening in een blogje de mening is van de gehele weblogcrew.
Voor de duidelijkheid: "dat is niet zo", de webloggers van de FOK!weblog schrijven op persoonlijke titel. Dat geldt voor de blogjes van Starsignleo, maar ook voor mijn eigen blogjes.

Natuurlijk schrijven alle webloggers hier wel onder dezelfde Fok!-vlag en schrijven voor een weblog waar steeds allerlei dingen verschijnen waar je jezelf niet in herkent, is natuurlijk niet vol te houden. Ik heb het dan niet over het uiten van een mening, want dat is natuurlijk prima, maar over bijvoorbeeld het doelbewust beledigen en provoceren van gisteren, puur en alleen om reacties uit te lokken.

Begrijp me goed, ik ben hier niet aan het aankondigen dat ik er de brui aan geef*, maar ik wil gewoon over andere zaken bloggen dan over blogjes van collega's. Hopelijk hoeft dat ook niet en is het met dit blogje voor de bezoekers in één keer duidelijk hoe het hier werkt... en Starsignleo zal z'n draai wel vinden neem ik aan.

En nu gaan we eens lekker van onze nieuw verworven Buttplug genieten, dus kijk niet raar op als er vandaag geen blogjes meer verschijnen.

Oh ja, deze groep mensen ging ons vorige week voor.

* Zo gemakkelijk komen jullie echt niet van me af!