Politie vindt het wel best?

Maarten (Mannee)
Natuurlijk is het niet goed, maar het sluipt er gewoon in. Als je te vaak in korte tijd met dezelfde soort afschuwelijke nieuwsberichten wordt geconfronteerd dan verlies je gaandeweg je interesse. Zo ook met de berichten over liquidaties in de onderwereld deze week. Bij het bericht van vanmorgen over weer een nieuwe moord, nu op Kees Houtman, bespeurde ik ook bij mezelf een soort van desinteresse.

Zo langzamerhand weet ik ook niet of ik de liquidaties zelf nu het meest opmerkelijk vind of het feit dat de politie er nooit in slaagt om ze op te lossen. Het laatste geeft in ieder geval te denken en ook al zullen veel mensen ondertussen zoiets hebben van: "Ze ruimen elkaar lekker op. Geweldig!"*, het wordt toch echt tijd dat er licht in deze duisternis komt.

Natuurlijk is het een mogelijkheid dat rivaliserende gangsterclubjes elkaar uit de weg ruimen, maar als dit zo voortduurt zonder dat de politie ook maar een aanwijzing vindt, dan zal toch langzaam het geloof ontstaan dat de politie zelf een vinger in de pap heeft bij deze grote opruimactie.

Eerlijk gezegd geloof ik niet zo in een snelle oplossing van deze zaken. Ik krijg zo langzamerhand sterk de indruk dat de politie dit als een grote schoonmaak ziet en het verder wel best vindt...

Uiteraard ben ik benieuwd naar de mening van bezoekers, dus doe via de reacties svp even mee aan deze poll:

1 - Dit is nu éénmaal moeilijk oplosbaar voor de politie.

2 - De politie laat dit gewoon oogluikend toe.

3 - De politie ruimt zelf die criminelen op.

4 - Free format je mening.

*Uitspraak John Mieremet tegenover De Telegraaf na de moord op Evert Hingst.