Rekenwonder

Maarten (Mannee)
Volgens Maxime Verhagen is het volstrekt onverantwoord dat D'66 de nieuwste antiterreurmaatregelen van het kabinet niet ondersteunt.

Eerder deze week kreeg minister Pechtold al een standje van Balkenende hierover. Pechtold had Balkenende toen een onruststoker genoemd omdat hij steeds waarschuwt voor mogelijke terreuraanslagen in Nederland. Nu is Verhagen weer boos omdat D'66 de antiterreurmaatregelen van het kabinet afdoet als een inbreuk op de privacy.

Verhagen moet zich niet zo druk maken. Boris Dittrich heeft best wel een punt met zijn privacyargumenten en wat voor vage democratie zijn we geworden wanneer Kamerleden hun mening niet meer mogen geven. Daarnaast is het voor de besluitvorming niet erg relevant hoe D'66 hierover denkt. Zoals gebruikelijk wordt op dat moment D'66 gewoon even ingeruild voor de LPF, zoals inmiddels gebruikelijk is bij dit soort onderwerpen. Zowel de LPF als D'66 zijn immers het hoertje van het kabinet.

Verhagen had sowieso niet erg zijn dag gisteren, want hij wilde ook al het CPB laten inschakelen om uit te rekenen wat het koopkracht effect was van de verwachte stijging van de energielasten met 155 Euro, terwijl het kabinet was uitgegaan van een stijging met 100 Euro. Dit tot groot vermaak van Zalm die ter plekke even voorrekende dat het koopkrachteffect dan waarschijnlijk 55 Euro is...