Bikiniverbod

Maarten (Mannee)
Rio de Janeiro wil een poging doen om het sextourisme te verminderen en denkt daarvoor het ideale middel te hebben gevonden: "het verbieden van ansichtkaarten waarop vrouwen in een bikini op zijn afgebeeld".

Je zou haast zeggen dat 1 april wat laat valt dit jaar, maar het schijnt serieus te zijn. Kaarten waarop dames staan afgebeeld op de stranden van Ipanema en Copacabana, trekken volgens de regionale autoriteiten een verkeerd soort touristen aan en moeten in de ban. Het is nu aan de gouverneur van de deelstaat Rio de Janeiro om het besluit te bekrachtigen, danwel naar de prullenbak te verwijzen.

Het is toch niet te geloven, welk normaal denkend mens kan zoiets nu verzinnen? Aan de andere kant, als dit de richting moet aangeven, dan heb ik nog wel een paar ideetjes voor deze vooruitstrevende bestuurders:

1 - Verbied bepaalde soorten badkleding en geef voorschriften.

2 - Laat niet iedereen toe op het strand, maar stel eisen aan het uiterlijk.

3 - Gooi die verdomde stranden gewoon helemaal dicht.

Zo daar zullen de dames en heren uit Rio wel even voldoende aan hebben. Uiteraard is dit maar een aanvulling, want het zijn natuurlijk met name die duivelse ansichtkaarten die ongewenste touristen aantrekken. Toch?