Aan de doping!

Maarten (Mannee)
Als je jezelf regelmatig na afloop van een potje voetballen op zaterdagmiddag, vertwijfeld in de kleedkamer afvraagt waarom je tegenstander net iets sneller was dan jij, dan kan je vanmorgen in De Telegraaf, het antwoord lezen.
Amateur-voetballers blijken namelijk op grote schaal doping te snoepen en de kans dat jouw watervlugge tegenstander niet helemaal op natuurlijke wijze aan zijn snelheid is gekomen, lijkt dus aanwezig.

Dat is in ieder geval wat De Telegraaf ons wil doen geloven en ik zou dit ook zeker als excuus gebruiken wanneer je medespelers na afloop van de wedstrijd, onder de douche weer eens van woede (quasi onopvallend) tegen je been staan te pissen, omdat jouw tegenstander nog net even de winnende treffer naar binnen wist te werken.

Toch vraagt het artikel in De Telegraaf om een wat betere bestudering. Volgens De Telegraaf werden één op de twaalf gecontroleerde spelers op doping betrapt. Volgens mij is dat echter niet helemaal duidelijk want je kan de alinea uit het jaarverslag van de KNVB ook anders lezen. Er waren 72 controles, waarbij per controle kennelijk 3 spelers in het potje moesten plassen, wat het totaal op 216 spelers brengt en dan is slechts één op de 36 spelers op dopinggebruik betrapt.

Wie het weet mag het zeggen...