Killer snake

Maarten (Mannee)
Even voorzichtig zijn wanneer je binnenkort een postpakketje uit Berlijn ontvangt. Voor je het weet kan er namelijk wel eens een groene mamba aan je arm hangen.

"Zeer bijtend" , stond er op het pakketje dat de eerst niets vermoedende DHL-medewerker in Berlijn woensdagavond om die reden opviel, maar na wat verder onderzoek bleek er ook nog "giftige slang" op te staan vermeld. Dat leek natuurlijk een grap maar voor de zekerheid belde de medewerker toch maar even de Polizei. Deze opende omzichtig het pakket en inderdaad, in het pakket zat een uiterst giftige groene mamba.

Lekker beestje is dat wel, staat bekend vanwege het sterke zenuwgif dat uiteindelijk bij een mens de ademhaling kan stoppen waardoor meestal al binnen twaalf uur na een beet de dood intreedt .

DHL-woordvoerster Sylvia Blesing reageerde eigenlijk vrij laconiek: "de mamba is terug gestuurd naar de afzender en die moet maar zien hoe hij de slang alsnog in Zuid-Duitsland krijgt. Levende dieren per post versturen mag nu éénmaal niet...".

Niet iedereen is overigens zo koelbloedig wanneer het om slangen gaat. In dit oude filmpje kan je zien dat de gedachte dat je wordt aangevallen al tot paniek kan leiden...

mirror