Spermatit

Maarten (Mannee)
Er mag tegenwoordig ook helemaal niets meer. Luzius Ziermann, een kunstenaar uit Frankfurt had een ideale manier bedacht om aan toekomstige generaties duidelijk te maken hoe de DNA-structuur van de hedendaagse mens eruit ziet. Hij zou daartoe een 8 meter hoge bronzen sculptuur op Antarctica plaatsen, waarbij het binnenste van de sculptuur zou zijn gevuld met DNA-sporen in de vorm van haren.

Het project heette "Spermatit" en de sculptuur zou dan ook de vorm van een zaadcel hebben. Moet toch heel leuk zijn zo'n 8 meter hoge zaadcel, eens even kijken naar die: spermatit. Hm, valt mij een beetje tegen het lijkt meer op een poppetje en ziet er niet erg groot uit. Nog even verder kijken... ja groot is die sculptuur dus inderdaad wel, maar ik vind het nog steeds niet op een zaadcel lijken.

In ieder geval is het hele project door de rechtbank in Berlijn verboden en het feestje van Ziermann gaat dus niet door. De bescherming van de natuurlijke bestaansgronden gaat volgens de rechtbank voor het het fundamentele recht op de kunstvrijheid...