DNB jaagt op Tolgashakur

Maarten (Mannee)
Oké, Tolga wordt niet direct genoemd in de advertentie maar hij zou natuurlijk goed in het profiel passen. De Nederlandse Bank heeft namelijk niet langer een vacaturestop en zoekt nu een zogenaamde cybercop, die het internet moet afstruinen op zoek naar websites waar financiële diensten worden aangeboden, zonder dat men daar juiste de vereiste vergunning voor heeft. Het internet afstruinen, dat is Tolga natuurlijk op het lijf geschreven, of het nu om filmpjes gaat of wat anders.

DNB heeft voor dit klusje nu ook al een whizzkid rondlopen maar die gaat zijn heil elders zoeken. Volgens DNB vang je met de omschrijving "Analist" in deze tijd niet meer de juiste kandidaat en is de kans van slagen groter met de functienaam "cybercop".

De huidige cybercop heeft in 2004 enkele tientallen overtredingen geconstateerd. Of er iets met deze constateringen is gedaan, is volgens een woordvoerder van DNB niet te traceren. Zorgwekkend is dit overigens niet, want vaak is het al voldoende als het woordje "bank" van een site wordt verwijderd en daarvoor is één briefje meestal voldoende.