Hete zomers

Maarten (Mannee)
Playa Renesse met haar wuivende palmbomen... Het is een kwestie van geduld hebben, maar de echte warme zomers zitten er aan te komen. Volgens een rapport van de Britse onderzoeker Martin Parry, zullen de zomers de komende jaren steeds warmer worden. De kans op snikhete zomers is over vijftien jaar tweemaal zo groot, en in 2080 zelfs tienmaal zo groot. Eh, 2080 hoe oud was ik dan ook al weer?

De milieu- en landbouwministers van de EU bespraken de gevolgen van de klimaatverandering gisteren in Londen. De gevolgen voor de landbouw in Europa zijn aanzienlijk en met name voor Zuid Europa minder prettig. Het is natuurlijk allemaal al ouwe koek, want er wordt al jaren over dit onderwerp gepubliceerd, ook door Parry trouwens. Laten we er maar vanuit gaan dat de Europese landen door solidariteit één en ander wel zullen oplossen.

Wat echter ook al door Parry is beschreven, is de invloed van klimaatveranderingen op de oogsten in Afrika en Azië en die is dus echt desastreus. Gezien het gebrek aan solidariteit dat er normaal gesproken is waar het gaat om ontwikkelingslanden, is dat dus het echte probleem van de klimaatverandering. Waar dit blogje vrolijk begon, eindigt het dus triest.

Update: dat gaat sneller dan ik dacht.