Wat betekent meute nu eigenlijk?

Plejades
Tja, daar ik heb wel zo mijn ideeën over, maar echt de definitie had ik je niet kunnen geven, als je me er naar zou vragen.

Opzoeken dus; op de website VanDale.nl. Het was niet zo'n grote zoektocht, ik vond de definitie dan al snel:

meu'te (de ~, ~n/~s)
1 troep honden voor een drijfjacht => kennel
2 menigte

Tja, zie je wel; ik zat goed!

Maar waarom zocht ik dat woord? Puur als bevestiging van wat ik eigenlijk al wist op mijn eigen manier? Erg belangrijk trouwens; dat woordje: 'eigen'. Vooral omdat je dat tegenwoordig steeds minder ziet terugkomen. 'Wij' individuen zijn namelijk een hersenloze meute geworden.

We staan op en we hebben direct al haast: 'oh shit, ik moet op tijd zijn'. Al hollend springen we onder de douche, maximaal 5 minuten en we springen er weer uit. Snel even wat uit de kast geritste kleding aan en hoppatee de auto in. Daar begint dan al de ellende. De file.
Iets wat wij zelf hebben gecreëerd als meute. Namelijk een lange sliert van ronkende en stinkende mensen met een laagje roest erom heen. Je zou ook kunnen zeggen; een lange sliert mensen in een ronkende en stinkende bak roest. Het is maar hoe je het bekijkt en dit mag je van mij part dan ook zelf invullen. Let wel; ZELF!

Vervolgens komen we dan al scheldend, tierend en badend in het zweet, van alle file-leed, aan op 'ons' werk, om de werkdag te beginnen met een boze blik van je meerdere. Je ziet hem al denken: 'jongen, je bent al weer te laat. Kom nou toch eens op tijd!'. Tja, alsof je voor de lol in de file staat. Ik bedoel; wachten voor de kassa is voor de mensen al een lijdensweg, laat staan wachten in een koektrommel op een lange strook ZOAB.

Maar goed, er van uitgaande dat je dan ongeschonden die 8 uur door komt, kun je lekker na het bulderen en klieren met je collega's, terug naar huis. 'Tja, de werkplek is eigenlijk een crèche voor volwassenen'. Enfin het klokje slaat 5 uur en ZOEEEEF je gaat weer naar huis.
Dit maal sjees je naar huis op die grote sliert afval, waar je die zelfde ochtend naar gekeken hebt toen het daar nog zo rustig was en iedereen kon racen. Waarom ik NU niet, denk je dan.

In ieder geval komt aan die ellende voor jou ook een eind en beland je thuis op de bank. Even lekker een krantje lezen. Nou uhm lekker? Je wordt geconfronteerd met zaken die je eigenlijk niet wilt weten: 'weer een zinloze geweldpleging', 'weer een demonstratie' en 'wederom een nieuw absurd plan van de door jou gekozen overheid'. Al balend scan je de krant op leuke artikelen. 'Nope, weer geen leuk nieuws'. Dan maar de TV aan. 'Ah, het 6 uur journaal'. Even er lekker voor zitten. Maar al gauw kom je tot de conclusie dat het nieuws wederom negatief van aard is.
Je schuift aan tafel en je eet wat. Na het eten, ga je er toch weer voor zitten: 'De Actualiteiten Programma's'. Nou daar begint dan weer de ellende; Marokkanen, Imams, Het Falen van de Immigratie, Hirsi Ali, Wilders, Demoniseren en natuurlijk Terrorisme.

Dit allemaal in een mooi jasje gestoken, gepresenteerd door een journalist die al decennia in het vak zit, met wat aan de tafel aangeschoven slimme pieten, die dan de wijsheid in pacht zouden moeten hebben, maar compleet wereldvreemd zijn. Ach ja de gevestigde orde, zullen we het maar noemen.

Enfin je bent uitgekakt onder andere van de negatieve tendens en je wilt wat anders, dus zappen maar weer en we komen uit bij 'De Tokkies' en programma's als 'Herken de Homo'. Nou, dat is dan wat je dan wilt, me dunkt!

Want je kijkt er naar en je lacht wat af en je denkt bij jezelf: 'Ongelooflijk wat een bagger tegenwoordig op de TV. Zelfs een beroepswerkeloze dikkerd met een grote bek, is nu een BN-er!'. Tja, je promoot het zelf door er naar te kijken en in Nederland kan alles!

Kijk en hier begint dus bij mij een lichtje te branden. Eigenlijk zijn wij compleet achterlijk geworden. WIJ laten het hier dus in de soep lopen. Nederland is niet meer, is de conclusie die de meeste trekken en men trekt massaal als een meute naar het buitenland. We vluchten dan, iets wat we eigenlijk al vanaf oudsher goed kunnen.

Maar vlucht gewoon een keer NIET en doe wat aan de verbetering van de kwaliteit van de samenleving!