Nieuw

wackmaniac
co•lum•nist (de ~ (m.), ~en)
1 iem. die een column schrijft => stukjesschrijver

Het is alsof je vader je meeneemt naar de voetbalclub en je inschrijft, want een echte man voetbalt! Je wordt in een team gestopt met andere 8-jarigen die al een tijd samen spelen. Je bent anders en je wilt er graag bijhoren. Maar ja, hoe kom je daar nu tussen? Heel simpel, je zorgt ervoor dat je de sterren van de hemel speelt en dat iedereen je met respect zal behandelen.

Alsof je naar de middelbare school gaat, maar in plaats van in het begin van het schooljaar, halverwege het jaar pas in de klas komt. Iedereen kent elkaar en alle groepjes zijn al gevormd. Hoe kom ik daar tussen? Relatief eenvoudig. Je haalt een goede grap uit met een docent, je koopt je in of je gedraagt je op zo’n manier en met zo’n houding dat iedereen wel moet denken dat je een echte tough guy bent.

Ken je dat gevoel dat je gaat studeren? Eindelijk kom je net als de rest aan het begin van het jaar binnenlopen. Iedereen is nieuw, hoewel er natuurlijk mensen zijn die samen zijn gaan studeren. Maar je wilt natuurlijk ook op kamers. Je komt in een huis of flat waarin iedereen elkaar al minstens een jaar kent, want zij studeren al veel langer. Hoe zou je daar nu tussen kunnen komen? Bij studenten is dat natuurlijk een eitje: Koop bier voor je medebewoners. Regel wat leuke films, mp3’s of andere illegale waren en zorg dat je de eerste weken alles opruimt en je gedeisd houdt.

Stel je leest regelmatig een zeker weblog en je leest daar dat ze columnisten zoeken. Dit lijkt je wel wat. Je neemt geen halve maatregelen en gooit een sollicitatiemail de deur uit. Wonder boven wonder dring je door tot de tweede sollicitatieronde. En ook uit deze strijd kom je als winnaar boven water: Luctor et emergo. Je wordt hartelijk welkom geheten door de medeloggers, maar je hebt ook te maken met de bezoekers van de weblog die andere columnisten gewend zijn. Hoe kom je daar nu toch tussen? Je schrijft eenvoudigweg een column waarin je wat sympathie probeert te kweken.

Ik ben wackmaniac, columnist.