Ik Ben Anders?

Jerre (Jerruh)
Wat zijn de homo's de laatste tijd in het nieuws! Is het niet een Amerikaanse homo die in elkaar wordt gestampt door een paar idiote schapenneukers, dan zijn het wel weer wetenschappers die een "belangrijke" ontdekking hebben gedaan op gebied van hersengroottes en homoseksualiteit. Je zou je bijna afvragen waarom homoseksualiteit toch een dermate belangrijk item is in deze maatschappij om ze de volle aandacht met betrekking tot onderzoek of een klap op de bek te geven. Nu zal ik wel weer hypocriet gaan klinken maar het hele gebeuren stemt mij enigszins tot woede.

Nu zal ik dergelijke homoneukers (ja, wie kan kommaneuken, kan vast ook wel vallen op een miniem verschilletje in menselijke evolutie) niet met mijn vuisten bewerken, aangezien mijn ontwikkelde gennetjes het woordje agressie niet echt hebben meegekregen en net zo min roep ik mijn familie op om in groepsverband dit te doen, aangezien mijn familie zich hiervoor niet leent. Nee, ik leg me neer bij één bepaalde vraag: waar slaat het in hemelsnaam op dat homoseksuelen niet normaal zijn en ze om alles wat ze doen worden bekritiseerd.

Laat ik beginnen met het volgende stukje: in het hedendaagse leven worden veel beroemdheden, minder beroemde mensen, nog minder beroemde mensen en mensen van de straat uitgemaakt voor homo. Als je wijn drinkt, ben je homo, als je toevallig even wappert, ben je homo. Het wordt als scheldwoord gebruikt voor de heteroseksuele medemens. Nu vind ik het sowieso al raar dat er meer heteroseksuelen worden bestempeld als homo dan dat er homo's zijn dus als je een beetje simpel nadenkt zou je kunnen redeneren dat het gedrag waarom ze homoseksueel worden genoemd eigenlijk heteroseksueel is, immers: het wordt uitgedragen door een grote groep hetero's. Stupide toch?

Kijk, het hokjesdenken en het aanmeten van karaktertrekjes voor groepen gaat me al aardig af. Generaliseren ook! Maar ja, ik doe nu net even alsof ik een minachtende "hetero" ben. Nu heb ik hierboven even heel cru een kort stukje neergepend, maar nu wil ik er toch even verder op ingaan. Homoseksuelen worden vaak niet normaal genoemd: waarom moeten ze hun eigen parade, waarom hun eigen café's, hun eigen feesten etcetera.Waarom doen ze nou zo anders? Dat doen hetero's toch ook niet Nou wordt het leuk: zijn het immers niet een groot aantal hetero's die eerst homoseksuelen bestempelen als anders? Worden homoseksuelen, ook al voeren ze hun seksualiteit niet eens openbaar uit, niet als anders beschouwd, nageroepen of aangekeken? Om het maar weer cru te zeggen: eerst worden de homoseksuelen als "anders" bestempeld en vervolgens worden ze weer aangevallen omdat "ze zich niet normaal gedragen".

In de praktijk komt het er op neer dat het voor homoseksuelen nog steeds niet normaal is om een normaal leven te kunnen leiden zoals iedereen het zou moeten doen. Hand in hand lopen wordt al bestraft met een pak slaag en je geliefde een kus op de wang zou erger kunnen uitlokken, immers "ze vertonen ander gedrag". Fuck it! Homoseksuelen zijn niets anders dan andere mensen. Waarom onpasselijk worden van twee zoenende jongens die genieten van hun zuurverdiende gelijkheid terwijl je jezelf helemaal opgeilt aan twee lesbische blondines op internet? Waarom een homoseksueel afranselen omdat hij hand in hand loopt met zijn lief en ondertussen oogluikend toelaten dat een heteroseksuele ransaap in de disco vrouwen lastig valt om stoer te doen? Waarom onschuldige evenementen als een channeltocht of een homofeestje in de Las Palmas minachtend afkeuren en het wel grappig vinden dat mental theo in Salou jongeren met elkaar laat gangbangen.

Misschien klinkt mijn conclusie hierbij weer heel erg schaapachtig, maar misschien is het eens nodig als mensen homoseksuelen niet zien als een aparte groep en zien dat het gewone mensen zijn. En ja, er zijn ook extravagante homoseksuelen, maar voor elke extravaganza zitten er twintig verlegen, doodnormale homoseksuelen thuis achter de computer of voor tv met een probleem dat niet eens een probleem zou mogen zijn: "Ik ben anders...".