Teringherrie?

Celestien
Weet je waar ik me nu écht aan kan ergeren? Aan die zooi die MTV tegenwoordig uitzendt. Waarom die zender überhaupt nog ingesteld staat op m'n televisie, is me een groot raadsel. Overigens heb ik het dan niet specifiek over de muziek, want die is zo nu en dan nog wel te pruimen. 't Gaat me meer om de stortvloed aan reclame die om 't kwartier voorbij komt. Daaraan kun je pas echt zien dat je te maken hebt met een zender die zijn oorsprong aan de overkant van de oceaan vond. Wat mij betreft had-ie daar mogen blijven.
Het meest ellendige vind ik nog het feit dat ze per blok minstens vier keer reclame voor zichzelf maken. En dan van die hele lullige, zoals één of ander mens wat achterover rondjes draait op iets wat je niet kan zien. Oh, wat grappig. Not.
Alles beweegt in de kleurrijke promotiefilmpjes van deze zender. En dan niet 'gewoon leuk'. Nee, meteen maar over te top met een hoop herrie of -als dat niet kan- een serie op je zenuwen werkende chemische geluidjes. Hoe iemand zoiets verzint is me een raadsel. En dat diegene daarvoor betaald krijgt snap ik al helemaal niet. 't Is bij zoiets toch juist de bedoeling je kijkers te houden, in plaats van ze weg te jagen? Ik begin bijna te verlangen naar de 'huis-tuin-en-keuken' reclames van de Ster als ik weer eens in zo'n blok terecht kom.
Gelukkig is de zapper genadig.

Ja, dat dénk ik dan, want een kanaaltje verder vind ik TMF. Of ik daar blij mee moet zijn? Maar van deze muziekzender kan ik tenminste nog zeggen dat ie ooit leuk was. Toute Fabiënne met Fabiënne de Vries was altijd wel wel grappig. En Isabelle en Bridget deden het ook leuk. Dat ging goed bergafwaarts toen zij vertrokken en de TMF onder het bolwerk van MTV ging vallen. Da's natuurlijk het begin van het einde, want je maakt mij niet wijs dat zo'n overname geen effect heeft op het verloop van de zender. En jawel, hoor. Langzamerhand begon TMF steeds meer trekjes over te nemen van zijn grote baas. Compleet met irritante reclamefilmpjes die één of ander muziekevenement moeten promoten. Je kent ze wel: 't Is een Nederlands evenement maar door 't riedeltje 'stoer' in het Engels te brengen denken ze kennelijk dat het interessanter overkomt. Of gewoon in de Nederlandse taal promoten, maar dan met een Amerikaans accent. Dat doet het ook goed.

Intussen begin ik me af te vragen of het allemaal aan mij ligt. Houdt het bereiken van een leeftijd van in de twintig in dat je muzieksmaak slecht wordt? Ga je je meer ergeren aan dingen als je ouder wordt? Ja, zeuren kan ik wel. Ik woon niet voor niets in dit land. Je moet je cultuur een beetje eer aan doen, anders is het ook zo jammer.
Normaal gesproken zap ik er trouwens gewoon overheen en is er niets aan de hand. Maar een paar dagen ziek zijn brengt daar vanzelf verandering in. Uit verveling zet je dan de televisie aan en ontdekt een scala aan zenders met programma's die je nog niet kende. Wellicht ben ik de televisie een beetje 'ontgroeid' sinds ik een computer heb. Ik zit/hang/lig er in ieder geval minder voor dan voorheen. Behalve als ik ziek ben, dus. En dat ben je ook niet voor je lol.

Maar goed, eens rondvragen om er zeker van te zijn. FOK!collega Olga was het slachtoffer. Ook haar was de MTV-ellende niet ontgaan. “Nee, vroeger was 't iig nog een echte muziekzender waar muziek werd gedraaid. Nu is 't meer 'meet the stars' of een of ander reality programma.”

Da's duidelijk! Zij is het in ieder geval met me eens. Mijn angstige voorgevoelens dat ik voortijdig oud aan het worden ben, worden meteen een stuk minder.
Het zou me echter niets verbazen als het toch wel een beetje met leeftijd te maken heeft. Mijn nichtjes van 16 vinden het namelijk geweldig. En die hebben wel -en niet om lullig te doen- de leeftijd waar bijvoorbeeld TMF op mikt...

Maar wacht eens even. Zou dat het zijn? De bron van al mijn ergernis? Zou ik gewoon buiten de doelgroep vallen...? Jakkes, zit ik me daarom zo te ergeren.