Djihad in Nederland?

Rick (rickmans)
Soms is het gewoon treurig gesteld met mensen die de Nederlandse taal beheersen, niet zo zeer het feit dat het merendeel van het TMF publiek al ernstig moeite heeft om ook maar enige regel van het befaamde groene boekje goed toe te passen, maar meer het feit dat mensen de Nederlandse taal misbruiken voor dit soort sites. Overigens is het uberhaupt jammer dat er sites bestaan (in welke taal dan ook) die het schijnbaar nodig achten om dit soort onderwerpen te promoten.

Nu is het niet het einde van de wereld dat er nu de Nederlandse taal voor is gebruikt, maar meer dat er amoebes zijn in deze wereld die het nodig achten om andere mensen om te brengen om zodoende hun idealen te realiseren. Nu is dat op zich niets nieuws, aangezien het ruim 400 jaar terug in ons kikkerlandje vrij normaal was om dit te doen met niet-katholieken. Het enige jammere is dat je toch hoopt dat mensen blijven evolueren en zich niet zo ontzettend vastbijten in een aantal zinnen die ooit opgeschreven zijn door iemand en die zo ontzettend interpretabel zijn voor allerlei uitleg.

Geloof kan iets moois zijn voor mensen, maar zolang er een kleine groep amoebes is die het nodig acht om het geloof aan te grijpen om op bloedige wijze haar idealen te realiseren werkt geloof meer als een last dan als een vrijheid.

Later binnengekomen
Zaken zoals dit is op zich best een redelijk idee, wat helaas wat minder uitgevoerd is. Hoe boeiend is het nou of iemand moslim is die die petitie ondertekent? Daarbij snappen een aantal ondertekenaars niet echt wat er aan de hand is: er is een figuur (die helaas nog wat gelijkdenkenden heeft) die het nodig vond om uit naam van zijn geloof een moord te plegen en daarmee er voor zorgt dat veel aanhangers van dit geloof een slechte naam krijgen.