Mannelijkheid te koop

Rick (rickmans)
Briefcase verblijdde ons met het volgende schrijven via de submit:

Volgens het NIBUD zijn er steeds meer jongeren die financieel in de problemen raken. Pubers die dure scooters en forse telefoon abonnementen afsluiten en daar na een aantal maanden mee in hun maag zitten omdat de bankrekening die een bodemloze put leek redelijk is geslonken. En papa heeft natuurlijk wel een betere bestemming met zijn vakantiegeld dan zoonlief van een paar gouden kettingen te voorzien. Hoe vreemd dat ook mag klinken

Veel jongens die op de middelbare school terecht komen krijgen te maken met de wereld van de mannen en die scheppen nu eenmaal graag op over hun verworven aanwinsten. Dit is nou eenmaal integraal besloten door Midas Dekkers. Daar kunnen wij ook niets aan doen. Pimpen kan met van alles, dat kunnen meiden zijn of ter compensatie gadgets. Want wie niets te neuken heeft kan dan op zijn minst aan zijn maten laten zien dat zijn telefoon ook filmpjes kan afspelen. Wat natuurlijk minstens zo cool is.

De gemiddelde jongen in de pubertijd zal alles in het werk stellen om zo veel mogelijk faam en roem te verzamelen onder zijn vriendjes en zijn bankrekening plunderen om te pimpen met zijn nieuwe scooter. Volgens mij is dit het grootste probleem van het grote “Jongeren en geld” probleem. Iedereen wil erbij horen en dat doe je met meer te euri’s te hebben dan de anderen.

Resultaat is dat jongeren steeds verder in de problemen komen wanneer er meer en meer spulletjes op de markt komen. Vroeger was je al helemaal de bink met een step maar nu ben je zonder Tommy Hilfiger op je borst nergens meer. Dat zorgt ervoor dat de jongens en meisjes in een spiraal van schulden komen.

Ik denk dat dit alleen bestreden kan worden door op een andere manier jongeren te benaderen. Zolang zijn vriendje meer bling bling heeft dan hij is hij immers nergens. En dat idee zal heel moeilijk te bevechten zijn. Haantjes gedrag op de middelbare school is nu eenmaal niet uit te roeien.

Het beste zou natuurlijk zijn wanneer iedereen massaal over zou gaan op klosjepunniken of fierljeppen. Maar zie dat er maar eens in te krijgen bij een petjes-dragende-knopjesdraaiende-puber. Misschien kan het NIBUD met een cursus theezakjes verzamelen komen, lekker met zijn allen pimpen met de groene thee. Vét cool man