Ik zie... Moeder Theresa/Paus/God/JP

Benjamin (Dagobert)
Wie pakt het Guiness Book of Records erbij? Ik las namelijk vanochtend in de Telegraaf dat Agnes Gonxha Bojaxhiu nu al zalig verklaard wordt. Normaal gesproken begint men pas na vijf jaar met de voorbereidingen van een zaligverklaring, maar de man die die regel bedacht, Paul Johannes Paules II wilde dit heugelijke feit waarschijnlijk nog zelf meemaken en dus maakte hij er haast mee.

Al hoorde ik gisteren bij Barend en Van Dorp dat God zelf aan de Paus de opdracht had gegeven om Paus te blijven. Of het nu per telex, per telefoon of paranormaal zou zijn gegaan, God gaf de boodschap door.

Hoe moet ik me dat dan voorstellen? Je zit in je witte jurk lekker een kopje thee te drinken in het Vaticaan als plots er een boodschap binnenkomt.

Hej Johan,

Lang geleden joh. Ik zat laatst eens te denken he: misschien wordt het tijd dat je eens populair gaat doen. We moeten meer aansluiten bij de huidige generatie. Stilstand is achteruitgang weet je. Dus zat ik zo eens te denken he, als je nou iemand zalig verklaard die de mensen allemaal kennen en daar dan nog een beetje een spektakel van maakt dan worden we nog lekker populair ook.

Groetjes,
God

En dat werkte dus meen ik. Ik kan me niet meer herinneren waar ik het hoorde, zag of las, maar ik meen dat iemand op een gegeven moment in de afgelopen week iets zei over een toenemend aantal gelovigen in ons land. Tot zover stap een dus gelukt. Tijd voor een reactie van het Vaticaan:

Hoi God,

Het lijkt gewerkt te hebben, heb je nog meer van zulke ideetjes?

Cya,
Je Pausje

Wat een verassende wending in het verhaal De Paus luistert uiteraard nauwkeurig naar wat God te melden heeft. de hoeveelheid eigen inbreng zal de laatste tijd niet al te groot zijn denk ik.

Ha Paulus,

Ging lekker he. Nou dacht ik he, als je nou die witte jas eens uit deed en het pausschap inlevert voor een nieuw persoon. Tijd voor vers bloed, ik zei al tegen je: stilstand is achteruitgang en dus denk ik dat jij bij het selecte groepje mensen hoort dat sneller achteruit kan lopen dan vooruit. Ik heb al een opvolger in beeld. Paus Johannes Peterus I. een geweldige vent, nu is hij popiejopie in Nederland. Echt een goede op het gebied van zichzelf populair maken, dan krijgen we eenvoudig meer volgelingen.
Wanneer zullen we de overdracht doen? Op de dag van je 25e verpausdag?

Ik hoor het wel,
God

Jah Godver! Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Zich eerst populair maken en dan het veld moeten ruimen.

Hej God,

nou moet je eens goed luisteren he. Je denkt dan wel dat je alles kan maken, maar ik ben jou lichaam op aarde en ik kan nog best even door. Zeg nou maar gewoon dat ik mag blijven, dan maak ik Theresa wel heilig. Krijgt ze er zelfs een postzegels bij.

Yo, ik blijf dus gewoon hoor, ik zeg wel dat jij het goed vind,
Paus

En dan is het eind goed al goed. De Paus bestaat 25 jaar, Moeder Theresa is heilig en van vernieuwingen moeten we niks hebben. Homowhuwelijk is een vernaggeling van het woord huwelijk, daar ging het om, niet om principes. Iig dat zijn de een of andere Katholiek bij Papaul . En condooms helpen toch niet tegen aids. Of zoals die man bij het zei: 'Ik weet niks van Latex.'