Gevangen?

Benjamin (Dagobert)
Vliegtuigen lijken zo normaal als je er niet over nadenkt. Ze gaan elke dag over de wereld en verbinden de zes continenten met elkaar. Je kan zonder veel moeite zo de hele wereld over. Het lijkt allemaal zo goed. Totdat het 11 september 2001 was.
De wereld van de vliegtuigen ging over de kop. De verbindingen zijn plots niet zo van zelf sprekend meer. Vliegtuigmaatschappijen gaan failliet, extra veiligheids maatregelen worden genomen en het aantal reizigers gaat omlaag.
Ondertussen gaan de prijzen omlaag en omlaag en had ik al bijna net zo goed geen retourtje kunnen kopen want het hele voordeel is in rook opgegaan.
Vannacht zal Bush een toespraak houden over de oorlog. Dat zal de situatie in de vliegwereld niet veel goed doen. Gisteren hoorde ik op de televisie een zogenaamde deskundige voorspellen dat het aantal vliegvelden drastisch omlaag zouden gaan vanwege de oorlog. En zo ook het aantal vluchten.
En nu komt ook SARS zijn hoofd om de hoek steken. Iets dat vliegen ook niet veel zekerder maakt. Canada is het enige land buiten Azië waar doden zijn gevallen (voor zover ik weet). Verhalen carantaine verschijnen op tv.

Tja, en daar zit ik dan. Voorzichtig te hopen dat het toch niet zodanig de mist in gaat dat ik niet meer terug kan. Niet dat ik het hier zo verkeerd heb, maar om hier nou gevangen te zitten. Nee, dat lijkt me niks eigenlijk.